Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκικά ΜΜΕ: «Ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός στη νότια Κύπρο…»

   Αντιδράσεις προκάλεσε η συνάντηση Ισραηλινού υπουργού Ασφαλείας με την ομόλογό του στη Κυπριακή Δημοκρατία. «Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλεια...

  



Αντιδράσεις προκάλεσε η συνάντηση Ισραηλινού υπουργού Ασφαλείας με την ομόλογό του στη Κυπριακή Δημοκρατία. «Ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ συναντήθηκε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και συζήτησαν την υποστήριξη του Ισραήλ στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο Μπεν-Γκβίρ είναι γνωστός ως ακροδεξιός και αμφιλεγόμενος χαρακτήρας και στο πρόσωπό του υπάρχουν διεθνείς αντιδράσεις», γράφουν τα τούρκικα media.



“Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος έχει προκαλέσει διεθνή κριτική με τις δηλώσεις του από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Ισραήλ, είχε την πρώτη του συνάντηση με ξένη αντιπροσωπεία με την ομόλογό του στην Κυπριακή Δημοκρατία Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, γράφουν οι τουρκικές ιστοσελίδες.

“Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, ο Μπεν-Γκβίρ συναντήθηκε με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην Κύπρο, όπου έκανε διακοπές. Κατά τη συνάντηση, αναφέρθηκε ότι συζητήθηκε η υποστήριξη του Ισραήλ στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Κύπρο. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Μπεν Γκβιρ είπε ότι συζήτησαν «=συνεργασία στην ασφάλεια, κοινή καταπολέμηση της τρομοκρατίας με την Ελληνοκύπρια Υπουργό.

Αμφιλεγόμενη φιγούρα που σκαρφαλώνει ψηλά από την ακροδεξιά στην ισραηλινή πολιτική


“Ο Μπεν Γκβιρ, ο οποίος ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας που είναι υπεύθυνος για την επιβολή του νόμου στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε στις αρχές του έτους στο Ισραήλ, είναι γνωστός για την υποβολή 53 κατηγορητηρίων για «υποκίνηση σε ρατσισμό» και τη φυλάκιση του μία φορά.

“Γνωστός για την υποκίνηση πράξεων βίας από Εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, ο Μπεν-Γκβίρ έχει χαρακτηριστεί από τους Παλαιστίνιους για την προηγούμενη συνηγορία του σε υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατικές επιθέσεις από φανατικούς Εβραίους, ως «δικηγόρος των δολοφόνων», δικηγόρος του διαβόλου και εγκληματίας.

“Ο Μπεν Γκβιρ, συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα, ήταν επίσης πρώην μέλος του ρατσιστικού «Κινήματος Kah», το οποίο το Ισραήλ απαγόρευσε το 1998 λόγω τρομοκρατικών ενεργειών και το οποίο οι ΗΠΑ ορίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο διορισμός του Μπεν-Γκβίρ, ο οποίος δεν επιστρατεύτηκε στο στρατό λόγω των εξτρεμιστικών του απόψεων στο Ισραήλ, ως επικεφαλής των διωκτικών αρχών, προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα και διεθνώς, σημειώνεται χαρακτηριστικά”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.