Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώην ΥΠΕΞ Βουλγαρίας στα Σκόπια: «είναι πολύ καλύτερο να μην έχουμε σύνορα μεταξύ μας»

  Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, εάν θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις γ...

 



Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, εάν θέλει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια του GERB Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής στην 49η Εθνοσυνέλευση και πρώην Υπουργός Εξωτερικών (2017-2021).



Αφορμή για το σχόλιό της, η επικείμενη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για ένταξη των Βουλγάρων στο Σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτή είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις, που ορίζονται στη λεγόμενη γαλλική πρόταση, την οποία οι αρχές των Σκοπίων συμφώνησαν να εκπληρώσουν πριν ξεκινήσουν οι πραγματικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η Ζαχαρίεβα προέτρεψε τους πολιτικούς των Σκοπίων να μην φοβούνται τα αλλαγές.

«Η αλλαγή του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι τίποτε τρομομερό. Οι Βούλγαροι είναι μέρος της πραγματικότητας στη χώρα αυτή και πρέπει να γίνει αποδεκτό», τόνισε η πρώην επικεφαλής της διπλωματίας.

«Τόσο η Σόφια όσο και τα Σκόπια χάνουν από κακές σχέσεις. Είναι πολύ καλύτερο να μην έχουμε σύνορα μεταξύ μας και να αναπτύσσεται η επιχείρηση. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να συναντιούνται και να επικοινωνούν ελεύθερα χωρίς φόβο», τόνισε η Ζαχαρίεβα.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι για να συμβούν όλα αυτά, τα Σκόπια πρέπει να εκπληρώσουν τους όρους του διαπραγματευτικού πλαισίου και να αποδεχθούν ότι οι Βούλγαροι είναι μέρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

«Πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των Βουλγάρων, καθώς και τα πρόσφατα συχνά κρούσματα σωματικής και λεκτικής βίας. Και όλα αυτά είναι καλά για τα Σκόπια και τους πολίτες αυτής της χώρας, ώστε οι ίδιοι να αισθάνονται καλά στη χώρα τους και όχι να μεταναστεύουν», προέτρεψε η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, σύμφωνα με το BGNES.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.