Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δεύτερη νύχτα αγωνίας στα πύρινα μέτωπα με δυνατό αέρα

     Το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρασε ο κόσμος στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος εξακολουθεί να δοκιμάζεται καθώς μαίνεται ακόμα η μεγάλη φ...

    



Το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο πέρασε ο κόσμος στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος εξακολουθεί να δοκιμάζεται καθώς μαίνεται ακόμα η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μελία.

Η φωτιά είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο, που αποτελείται από 198 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα.

Οι πυροσβέστες, με την συνδρομή εθελοντών και του στρατού, προσπαθούν να σώσουν σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις και να περιορίσουν την πυρκαγιά, που έχει τρία κύρια μέτωπα. Οι ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής η φωτιά μπήκε στο χωριό Δωρικό και οι πυροσβέστες μαζί με κατοίκους και εθελοντές ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν τις περιουσίες. Οι φλόγες εισέβαλαν στις πρώτες αυλές των σπιτιών, ωστόσο, κατάφεραν τελικά να μην καούν σπίτια, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έσπαγαν με σφυριά τις κλειδαριές για να μπουν μέσα στα σπίτια και να τα σώσουν. Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές, ενώ και ο ιερέας του χωριού έκανε προσευχές για να σβήσει η φωτιά.

Σπίτια έχουν καεί στα Πεύκα λόγω της μεγάλης φωτιάς, ενώ ζημιές έχουν υποστεί κατοικίες στο Αετοχώρι, όπου κάηκε και η εκκλησία, με τις εικόνες να προκαλούν μεγάλη θλίψη. Παράλληλα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, ένας με τραύμα στο κάτω άκρο (επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια), ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.