Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανθελληνικό μπαϊράκι Αλβανίας, η Τουρκία και η “προσέγγιση”

  Mια ημέρα μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε στις ελληνοτ...

 



Mια ημέρα μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές και ελληνοαλβανικές σχέσεις, μεγάλη έκταση δίνει ο Τύπος και στις δύο χώρες στις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Πηγή: ΕΡΤ


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μανδαλίδης, Παναγιώτης Μπάρκας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε ομιλία στους Τούρκους πρέσβεις στην 14η ετήσια διάσκεψη των Τούρκων πρέσβεων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Άγκυρα λέγοντας μεγαξύ άλλων ότι «ο διάλογος και η διπλωματία είναι τα δύο όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Δεν θέλουμε φιλονικίες, δεν θέλουμε να μαλώσουμε, να αυξήσουμε τις διενέξεις με κανέναν. Θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας»

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Κωνταντινούπολη, Γιάννης Μανδαλίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν εστίασε στην αναφορά του ότι «δεν έχουμε προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Μπορούμε να συνομιλούμε με όλους και να βρούμε έναν κοινό τόπο».

Μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από την τουρκική πλευρά δεν υπήρξε για την συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς στην συνέντευξη του κ. Γεραπετρίτη στην ΕΡΤ δίνοντας ωστόσο μεγαλύτερο βάρος στη δήλωσή του για τις σχέσεις με την Αλβανία εξαιτίας της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.