Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έντι Ράμα: Η Βουλγαρία μπορεί να επιτεθεί στα Σκόπια, όπως η Ρωσία στην Ουκρανία…

   Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Φόρουμ στο Μπλεντ της Σλοβενίας, προέβλεψε ένα δυσοίω...

  



Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Φόρουμ στο Μπλεντ της Σλοβενίας, προέβλεψε ένα δυσοίωνο μέλλον για τα Βαλκάνια εάν δεν ενταχθούν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χαρακτήρισε τη Βουλγαρία, αλλά και την Κροατία ως επιθετικές χώρες που θα μπορούσαν να προξενήσουν έκρηξη στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει το βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bgnes.

«Η Βουλγαρία μπορεί εύκολα να επιτεθεί στη Βόρεια Μακεδονία όπως η Ρωσία στην Ουκρανία, η Κροατία θα επιτεθεί εύκολα στη Σερβία, η Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και η Βοσνία μπορεί να έχουν εμφύλιους», είπε.

«Κοιτάζοντας τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την επιταχυνόμενη πορεία της προς την ΕΕ, αναρωτιέμαι: ποιος πρέπει να επιτεθεί σε ποιον σε αυτό το πάνελ για να μπει πιο γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκανε η Ουκρανία;»

Και απαντώ στον εαυτό μου:

Η Βουλγαρία μπορεί εύκολα να επιτεθεί στη Βόρεια Μακεδονία χωρίς αμφιβολία, η Κροατία μπορεί εύκολα να επιτεθεί στη Σερβία, η Σερβία-Κόσοβο, η Βοσνία μπορεί να έχουν εσωτερικές επιθέσεις, εμείς, η Αλβανία, μπορούμε να ζητήσουμε από τους Έλληνες να μας επιτεθούν και αυτοί θα το κάνουν με χαρά, το Μαυροβούνιο μπορεί απλώς να ξαπλώσει στην παραλία. Και έτσι θα είμαστε όλοι έτοιμοι να μπούμε μαζί με την Ουκρανία», είπε ο Ράμα.

Με τις απόψεις του Αλβανού πρωθυπουργού, δημιουργήθηκε μια έκρηξη ανάμεικτων αισθημάτων στην αίθουσα του φόρουμ της Σλοβενίας- ένα μείγμα σύγχυσης, γέλιου και ζητωκραυγών.

Επίσης, στο πνεύμα των όσων ειπώθηκαν παραπάνω ο Έντι Ράμα κατέληξε λέγοντας:

«Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μιλήσουμε για ομαλοποίηση ούτως ή άλλως, γιατί κινδυνεύουμε να καταλήξουμε όλοι στην αίθουσα αυτή να χαρακτηριστούμε μη φυσιολογικοί».

Στο φόρουμ της Σλοβενίας, όλοι σχεδόν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους στην πορεία των χωρών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσως ο Ράμα να είχε δίκαιο, μόνο με απειλές ή πόλεμο, όπως η Ουκρανία, θα μπορούσε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξής τους…

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.