Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Tουρκικά ΜΜΕ «Αλαζονική απειλή από τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ προς την Τουρκία!»

   Ο Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Αμερι...

  



Ο Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, γνωστός για την αντίθεσή του στην Τουρκία, ο οποίος προσπάθησε να δώσει μηνύματα στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το ζήτημα των Βαρωσίων, είπε ότι οι κυρώσεις πρέπει να θεωρηθούν ως εργαλείο σε νέες τουρκικές δραστηριότητες, γράφει η τουρκική Haber7.

Σε συνέντευξή του στον ελληνοκυπριακό Τύπο, ο Μενέντεζ συνέχισε να επικρίνει την Τουρκία, χωρίς να κάνει κάποιο βήμα υποχώρησης από τις θέσεις του.

Ο Μενέντεζ, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία ενεργεί «επιθετικά» εναντίον της Ελλάδας και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνοντας χαρακτηριστικά «μπορώ να πω ότι έχουμε κάποιες σημαντικές δυσκολίες στη σχέση μας», όπως είπε.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η Άγκυρα «εμπλέκεται σε αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες» στο νησί και προσπάθησε να απειλήσει με κυρώσεις:

Εάν δούμε πρόσθετη τουρκική δραστηριότητα στα Βαρώσια, θα πρέπει να θεωρήσουμε τις κυρώσεις ως μέσο για να αποτρέψουμε τέτοιες δραστηριότητες που θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω το νησί.

Τα Βαρώσια που βρίσκονται στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, από τον τουρκικό στρατό, άνοιξε σταδιακά το 2020 μετά από 46 χρόνια. «Η εν λόγω περιοχή καταλήφθηκε από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο το 1974», όπως σημειώνεται.

Ο Μενέντεζ επιχείρησε να βάλει στο στόχαστρο την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι «υπονομεύει την περιφερειακή σταθερότητα» .

«Πρέπει να συνεχίσουμε να επισημαίνουμε τις ενέργειες της Άγκυρας που υπονομεύουν τους ευρύτερους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος υπερασπιζόμενος την άποψή του.

Συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

Από την άλλη, ο Μπομπ Μενέντεζ απάντησε στο ερώτημα εάν η παρουσία σημαντικού φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί νέα προβλήματα στην περιοχή:

Πιστεύω ότι πρέπει να διερευνήσουμε ευκαιρίες σε πολλά διαφορετικά έργα στον τομέα της ενέργειας και της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Συνεργάζομαι με τις κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και του Ισραήλ για να προχωρήσουμε προς τη δημιουργία ενός Ενεργειακού Κέντρου Μέσης Ανατολής. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανάγκασε την Ευρώπη να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της.

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.