Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λίμνη ξανά τα Τρίκαλα! Σφοδρές καταιγίδες, κεραυνοί και πτώση της θερμοκρασίας – Κρίσιμο 48ωρο για τη Θεσσαλία

«Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που θα επηρεάσει για τρεις ημέρες την πολύπαθη Θεσσαλία και κάποιες πε...





«Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που θα επηρεάσει για τρεις ημέρες την πολύπαθη Θεσσαλία και κάποιες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, όπως την Φθιώτιδα, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες , και πρόσκαιρα την Βοιωτία και την Αττική».

Αυτό αναφέρει στο newsit.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου για την κακοκαιρία Elias, η οποία κάνει λόγο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πολλούς κεραυνούς και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, «από σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 25.09.2023) περιμένουμε να ενταθούν τα φαινόμενα στα κεντρικά, τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Στο επίκεντρο δυστυχώς είναι η Θεσσαλία με κάποιες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, όπως η Φθιώτιδα, η κεντρική και βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, πρόσκαιρα η Βοιωτία και η Αττική», προβλέπει η κυρία Ρήγου για την κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με την ίδια, «τις επόμενες ώρες περιμένουμε να ενταθούν στην Θεσσαλία, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του γεωγραφικού διαμερίσματος, βορειότερα και δυτικότερα από την Λάρισα, στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων όπου κατά την διάρκεια της νύχτας θα βρέχει καταρρακτωδώς».

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, πολλά είναι τα προβλήματα στα Τρίκαλα με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από το νερό που έχει πέσει. Σύμφωνα με το trikaladay.gr, στα ορεινά των Δήμων Πύλης και Μετεώρων μεταφέρεται η αγωνία των Αρχών καθώς έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων ενώ όπως είπε στο τοπικό μέσο, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στο πρεινό οδικό δίκτυο του νομού λόγω κατολισθήσεων. Αντίθετα στα πεδινά του νομού η στάθμη των νερών των ποταμών είναι σε φυσιολογικά όρια και προς στιγμήν δεν έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από κάποιους πλημμυρισμένους δρόμους και υπόγεια.

Το θετικό είναι ότι η βροχή δεν είναι διαρκής.

Γεγονός είναι όμως ότι «στην Θεσσαλία, το έδαφος είναι ήδη κορεσμένο, το νερό δεν έχει υποχωρήσει σε πολλές περιοχές» και σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου «περιμένουμε και μεγάλο όγκο νερού, ουσιαστικά είναι το 1/3 ή το 1/4 της ποσότητας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ‘’Ντάνιελ’’, δηλαδή στην Θεσσαλία περιμένουμε προσεγγιστικά 300-350 χιλιοστά βροχής που στην παρούσα κατάσταση του εδάφους υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει προβλήματα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.