Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μέρα παρά μέρα.... Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά τουρκικών εταιρειών

    Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις σε περισσότερα από 150 άτομα και εταιρείες από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από ...

   



Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις σε περισσότερα από 150 άτομα και εταιρείες από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από την Τουρκία, με την αιτιολογία ότι παραβίασαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και μεταξύ αυτών υπάρχουν δύο τουρκικές εταιρείες που συμβάλλουν στο πρόγραμμα UAV του Ιράν.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες σε άτομα και εταιρείες που δεν συμμορφώθηκαν με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, ενσωμάτωσαν στη λίστα των κυρώσεων 5 εταιρείες με έδρα την Τουρκία και έναν Τούρκο πολίτη.

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) υπό το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε πέντε εταιρείες και δύο άτομα από πέντε χώρες, συμπεριλαμβανομένων δύο εταιρειών από την Τουρκία, με την αιτιολογία ότι συνέβαλαν στο πρόγραμμα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Ιράν.

Άλλες εταιρείες και άτομα που περιλαμβάνονται στην απόφαση κυρώσεων, μαζί με τουρκικές εταιρείες, κατάγονται από το Ιράν, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σύμφωνα με την DW Türkçe, το υπουργείο έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόφαση κύρωσης, η οποία περιελάμβανε την Dal Enerji Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi και την Anka Port İç ve Dış Ticaret İnşaat Logistik Sanayi Limited Şirketi:

“Τα UAV ιρανικής κατασκευής συνεχίζουν να είναι ένα από τα βασικά εργαλεία των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτά τα UAV χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις που εκφοβίζουν τους Ουκρανούς πολίτες και στοχεύουν κρίσιμες υποδομές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεννόηση με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, ενθαρρύνουν το Ιράν να επεκτείνει την προμήθεια UAV στη Ρωσία».

«Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε να λογοδοτούμε όσους συνέβαλαν στη σύγκρουση, τους εκπροσώπους τους στη Μέση Ανατολή και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που προκαλούν αστάθεια».

Δεύτερες κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες σε δύο εβδομάδες

Σε άλλη απόφαση κυρώσεων που ελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 150 άτομα και εταιρείες από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών από την Τουρκία, με το σκεπτικό ότι παραβίασαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όσον αφορά τις κυρώσεις από την Τουρκία, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι Margiana İnşaat Dış Ticaret, Demirci Bilişim Ticaret Sanayi, Denkar Gemi İnşaat, CTL Limited και η εταιρεία ναυπηγείων ID Ship Agency και ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας, İlker Doğruyol, στη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεν.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα Υπουργεία Εμπορίου έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά πολλών ατόμων και οργανώσεων σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

»Πρόσθετες κυρώσεις θα επιβληθούν σε περισσότερα από 150 άτομα και οργανισμούς που συμβάλλουν στη βελτίωση της πολεμικής ικανότητας της Ρωσίας και είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση και την παραγωγή ενέργειας της Ρωσίας», σημειώνουν τα τουρκικά media.


The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.