Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα μετέφεραν στα «μουλωχτά» οι Αττίλες στα κατεχόμενα!

    Οι Τούρκοι μετέφεραν νέα φουρνιά αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Κύπρο, κατά την διάρκεια της άσκησης «Καταιγίδα της Μεσογείου» την περασ...

   



Οι Τούρκοι μετέφεραν νέα φουρνιά αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Κύπρο, κατά την διάρκεια της άσκησης «Καταιγίδα της Μεσογείου» την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την απειλή και την επιθετική τους διάταξη στην ξηρά!




Πρόκειται για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Φιρτίνα 155 χιλιοστών, με βεληνεκές ως 40 χιλιόμετρα. Παράγονται από κοινοπραξία τουρκικών αμυντικών εταιρειών, και βασίζονται στο αυτοκινούμενο πυροβόλο, K9 Thunder, της νοτιοκορεατικής Hanwha. Τα πρώτα τέτοια τουρκικά πυροβόλα, 77 τον αριθμό, εγκαταστάθηκαν από τους Αττίλες στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017. Βρίσκονται διασπαρμένα σε διάφορα στρατόπεδα, ενισχύοντας ήδη υπάρχουσες μονάδες πυροβολικού, όπως είναι αυτές στο Κιόνελι, όπου υπάρχουν ήδη ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών, στον Άγιο Βασίλειο, όπου υπάρχουν ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χιλιοστών, και στον Μαραθόβουνο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός τους και η δύναμη πυρός των Αττίλων αυξήθηκε σημαντικά. Με πρόσχημα ασκήσεις, η Τουρκία μετακινεί εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα βαρύ πολεμικό υλικό στην Κύπρο, αφού με αφορμή την άσκηση «Καταιγίδα της Μεσογείου» την περασμένη Πέμπτη στα κατεχόμενα, οι Αττίλες μετέφεραν νέα φουρνιά αυτοκινούμενων πυροβόλων Φιρτίνα 155 χιλιοστών – περισσότερα από 10 – τα οποία ωστόσο δεν παρουσίασαν στην άσκηση!

Αυτά δεν τα βλέπουν οι επαναπροσεγγιστές που έχουν για αδέρφια τους, τους μογγόλους;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.