Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ομολογεί η Μόσχα: Τεράστιο λάθος της Αρμενίας να κόψει τις σχέσεις με τη Ρωσία

   Το Ερεβάν κάνει τεράστιο λάθος προσπαθώντας σκόπιμα να χαλάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία και να μετατρέψει τη χώρα σε όμηρο των γεωπολιτικ...

  



Το Ερεβάν κάνει τεράστιο λάθος προσπαθώντας σκόπιμα να χαλάσει τις σχέσεις με τη

Ρωσία και να μετατρέψει τη χώρα σε όμηρο των γεωπολιτικών αγώνων της Δύσης, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Αρμενία.

Συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά:




«Το μήνυμα του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας Ν.Β. Πασινιάν για την ανεξαρτησία της 24ης Σεπτεμβρίου 2023 περιέχει απαράδεκτες επιθέσεις κατά της Ρωσίας και δεν μπορεί παρά να προκαλέσει τίποτε άλλο παρά απόρριψη.

» Γίνεται προσπάθεια απαλλαγής από την ευθύνη για αποτυχίες στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, μεταθέτοντας την ευθύνη στη Μόσχα.

Τα τελευταία λόγια του Ν.Β. Πασινιάν επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα συμπεράσματά μας ότι οι διαδικασίες που εμπνέονται από τη Δύση και υποκινούνται από το επίσημο Ερεβάν, καταστροφικές για τη χώρα μας και τις συμμαχικές μας σχέσεις, δεν έχουν επεισοδιακό, αλλά συστημικό χαρακτήρα».

Η διπλωματική υπηρεσία επέκρινε επίσης το μήνυμα ανεξαρτησίας του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, περιέχει απαράδεκτες επιθέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία και προκαλεί την απόρριψη της Μόσχας.

«Ο αρχηγός της κυβέρνησης παραδέχτηκε στην πραγματικότητα ότι όλο αυτό το διάστημα η δημοκρατία προετοιμαζόταν σκόπιμα να απομακρυνθεί από τη Ρωσία», σημείωσε το υπουργείο.

«Στον τομέα των περιφερειακών υποθέσεων, ο Νικόλ Πασινιάν, αντί να τιμήσει τη συμφωνία κυρίων μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας τον Νοέμβριο του 2020 να αφήσουν την απόφαση για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις μελλοντικές γενιές, υπέκυψε στις προτροπές της Δύσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

The Hellenic Information Team



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.