Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκοκυπριακή Οργάνωση: «Δεν αποδεχόμαστε την αυτονομιστική και μαξιμαλιστική στάση Ερντογάν και Τατάρ στη Νέα Υόρκη»

    Η τουρκοκυπριακή αντιπολιτευτική οργάνωση «Bu Memleket Bizim Platformu (BMBP)» [Αυτή η Χώρα είναι η Πλατφόρμα μας (UNBP)] ανακοίνωσε ότ...

   



Η τουρκοκυπριακή αντιπολιτευτική οργάνωση «Bu Memleket Bizim Platformu (BMBP)» [Αυτή η Χώρα είναι η Πλατφόρμα μας (UNBP)] ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται την «αποσχιστική και μαξιμαλιστική στάση» που διατυπώθηκε σχετικά με το Κυπριακό στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στη γραπτή δήλωση αναφέρεται:

«Καλούμε όλα τα μέρη να ασκήσουν την κοινή λογική και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση που βασίζεται στην πολιτική ισότητα, η οποία είναι η προσδοκία της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας».

Όπως σημειώνεται:

«Η προσδοκία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό παραμένει προτεραιότητα.

Η τουρκοκυπριακή μας οργάνωση έχει αντιταχθεί στη διαίρεση του νησιού της Κύπρου και απέρριψε κάθε είδους αυτονομιστική πολιτική από την ημέρα ίδρυσής της.

Το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη λύση, στο πλαίσιο των συμφωνιών που επετεύχθησαν μεταξύ 2006 και 2017, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, με τις προσεγγίσεις που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί λύση το συντομότερο δυνατό, με βάση το «Πλαίσιο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της τουρκοκυπριακής οργάνωσης έχει ως εξής:

«Η προσδοκία της τουρκοκυπριακής κοινότητας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό παραμένει προτεραιότητα.

Η UNBP έχει αντιταχθεί στη διαίρεση του νησιού της Κύπρου και απέρριψε κάθε είδους αυτονομιστική πολιτική από την ημέρα ίδρυσής της.

Το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη λύση, στο πλαίσιο των συμφωνιών που επετεύχθησαν μεταξύ 2006 και 2017, λαμβάνοντας υπόψη την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014 και στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, με τις προσεγγίσεις που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί λύση το συντομότερο δυνατό, με βάση το «Πλαίσιο».

Καταρχάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αποκλείεται απολύτως να αποδεχτούμε τις αυτονομιστικές και μαξιμαλιστικές απόψεις για την Κύπρο που διατυπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η έμφαση στον αυτονομισμό αντί της συμφιλίωσης σημαίνει αστάθεια και ένταση για την τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα καθώς και για τον λαό ολόκληρης της περιοχής.

Η δήλωση του κ. Ερντογάν υπέρ της αναγνώρισης ( της λεγόμενης ΤΔΒΚ) σημαίνει έκκληση για αδιέξοδο, δηλαδή να συνεχιστεί ως έχει το status quo στο νησί.

Ως Τουρκοκύπριοι, δεν συμμεριζόμαστε ούτε αποδεχόμαστε αυτήν την άποψη.

Καλούμε όλα τα μέρη να ασκήσουν την κοινή λογική και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση που βασίζεται στην πολιτική ισότητα, η οποία είναι η προσδοκία της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Καταδικάζουμε έντονα την προσπάθεια του κ. Ερσίν Τατάρ, που κάθεται στο Προεδρικό γραφείο, να παίξει με την ταυτότητα των Τουρκοκυπρίων και δηλώνουμε σε όλο το κοινό ότι δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στα παιχνίδια κοινωνικής μηχανικής που παίζονται στην κοινωνική μας ταυτότητα και πολιτισμό.

Δεν καλούμε τον Χριστοδουλίδη, τον Ερντογάν ή τον Μητσοτάκη, αλλά τονίζουμε ότι ο αποδέκτης της λύσης θα πρέπει να θυμάται ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα στη Λευκωσία είναι η τουρκοκυπριακή κοινότητα στη Λευκωσία και θα πρέπει να αγωνιστεί για να επιτύχουμε τα δικαιώματά μας στη δημοκρατία της οποίας είμαστε ισότιμοι, ιδρυτικοί εταίροι.

Τέλος, ενώ επαναλαμβάνουμε την πεποίθηση των Τουρκοκυπρίων σε μια δίκαιη και μόνιμη λύση, δηλώνουμε ότι το αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για έναν Ειδικό Αντιπρόσωπο πρέπει να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και ότι το κοινό έδαφος για το Κυπριακό είναι οι παράμετροι του ΟΗΕ, και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς αυτή την κατεύθυνση».

YENİDÜZEN Gazetesi

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.