Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ημέρα «αποκάλυψης» η επόμενη στον Βόλο! Βούλιαξε στη λάσπη, προβλήματα με το νερό

Τεράστια είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Elias σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον Βόλο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλή...





Τεράστια είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Elias σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον Βόλο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει πολλά σημεία της πόλης, ενώ το κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό της υδροδότησης.

Αντίστοιχα ήταν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με την κακοκαιρία Daniel πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ό,τι διορθώθηκε έστω και πρόσκαιρα, έχει διαλυθεί εκ νέου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, μόλις το 30% της πόλης έχει νερό αυτή τη στιγμή. Ο ίδιος εκτίμησε πως τα περισσότερα χωριά γύρω από τον Βόλο θα χρειαστούν περισσότερο από δέκα ημέρες για να πάρουν ξανά νερό.

Ενδεικτικό και της έκτακτης κατάστασης είναι και οι 1.520 κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τετάρτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης ενώ μόνο το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη έγιναν 257 διασώσεις μέσα στην πόλη του Βόλου.

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από τους χιλιάδες τόνους νερού που «κατέβηκαν» από τα ρέματα. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Στον περιφερειακό του Βόλου προς τα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερχείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.

Σύμφωνα με το thesstoday, από το Χόρτο μέχρι τη Μηλίνα και τον Πλατανιά, η εικόνα είναι απελπιστική: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης, κραυγή απόγνωσης.

Στον Δήμο Αλμυρού, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό.

Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα.

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς.

  



Κατέρρευσε για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 ημέρες, ο δρόμος στην οδό Ιωλκού στον Βόλο, μετά το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρία Elias που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δρόμος που είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια της πρώτης καταστροφικής κακοκαιρίας και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα, κατέρρευσε ξανά, παρόλο που είχε γίνει μια πρόχειρη κατασκευή και «μπάζωμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.