Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεβράστηκε σορός σε παραλία στο νότιο Πήλιο... Φόβοι για αγνοούμενους – Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

  Μία σορός ξεβράστηκε σε παραλία στο Νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, στ...

 



Μία σορός ξεβράστηκε σε παραλία στο Νότιο Πήλιο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonota.news, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντόπισαν ένα πτώμα, που ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία Θεοτόκο στο Προμύρι του Νοτίου Πηλίου.

Ανεπίσημα ενημερώθηκε η δημοτική αρχή του Νοτίου Πηλίου, ενώ, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα, ταυτοποίηση δεν μπορεί να γίνει ακόμα, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται και αναζητούνται κάτω από μπάζα και ρέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ένας 77χρονος άνδρας, αλλά και ένα ζευγάρι Αυστριακών αγνοούνται στο Πήλιο, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε την περιοχή.

Μέχρι στιγμής οκτώ συνάνθρωποί μας έχουν χάσει την ζωή τους από την φονική κακοκαιρία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και χωριά. Την ίδια ώρα, δίνεται μάχη με τον χρόνο ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι απεγκλωβισμοί πολιτών, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι επί 24ωρα, είτε γιατί είναι πλημμυρισμένα τα πάντα γύρω τους είτε γιατί έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και δεν υπάρχει δυνατότητα να απομακρυνθούν με δικά τους μέσα από τις πληγείσες περιοχές.

Ο τρόμος της πλημμύρας, όμως, δεν έχει περάσει. Οι κάτοικοι στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές περνούν ώρες αγωνίας, καθώς ο Πηνειός έχει «φουσκώσει» μετά την κακοκαιρία «Daniel» και πολλοί οικισμοί εκκενώνονται, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι κι άλλοι οικισμοί θα δεχτούν τόνους νερού από το ποτάμι. Μήνυμα από το 112 έχει σταλεί στους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι ενημερώνονται ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη. Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμεπλώνας, καθώς έσπασε ανάχωμα του Πηνειού. Οι Αρχές αποφάσισαν, επίσης, να κλείσουν την γέφυρα της Γιάννουλης, καθώς υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της, λόγω του μεγάλου όγκου των συσσωρευμένων υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.