Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία Elias: «Βουλιάζει» η Εύβοια – Στη μάχη οι Ένοπλες Δυνάμεις

  Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από την Εύβοια, που δοκιμάζεται έντονα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στην περιοχή έχουν π...

 



Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από την Εύβοια, που δοκιμάζεται έντονα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Στην περιοχή έχουν προκληθεί πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω των έντονων φαινομένων, καθώς σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να ρίχνονται στη «μάχη».



Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (27.09.23) ο κ. Βαρθακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων μεταβαίνουν στην Εύβοια, προκειμένου να συνδράμουν στη διάνοιξη των δρόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία Elias «χτυπά» ανελέητα το οδικό δίκτυο στα βόρεια της Εύβοιας. Οι δρόμοι θυμίζουν χείμαρρους και έχει κλείσει η κυκλοφορία από Ψαχνά προς Μαντούδι, από Προκόπι προς Πήλιο Εύβοιας.

Στη Βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννη, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 50 κλήσεις, 20 για υπερχείλιση υδάτων, 10 για πτώσεις δέντρων, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν χρειαστεί να επέμβουν για απεγκλωβισμούς ατόμων σε Ιστιαία, Πευκί και Μαντούδι. Ταυτόχρονα, όπως είπε ο ίδιος, 160 κλήσεις έχουν σημειωθεί συνολικά από Εύβοια, Πελοπόννησο και Αττική.

Το Μαντούδι στο «μάτι» της κακοκαιρίας – 150 χιλιοστά βροχής σε μόλις λίγες ώρες

Στο μεταξύ, η κατάσταση στο Μαντούδι είναι πολύ δύσκολη, με το 112 να στέλνει μήνυμα προς τους κατοίκους, την ώρα που το νερό στην περιοχή έχει φτάσει το ένα μέτρο εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, που δοκιμάζουν την περιοχή από πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Το νερό που έχει πέσει από τις τρεις το πρωί στο Δήμο Μαντουδίου είναι θα έλεγα για πρώτη φορά. Δεν έχει ξαναγίνει. Έχουμε περάσει και τον Daniel, αλλά και προηγούμενες κακοκαιρίες. 150 χιλιοστά βροχής σε μόλις λίγες ώρες έπληξαν σχεδόν όλο το δήμο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σημείωσε πως «εστιάζονται κυρίως στην κοινότητα των Ροδίων, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί και στο υπόλοιπο τμήμα του δήμου και ο Κηρέας είναι έτοιμος να υπερχειλίσει, είναι οριακά και τα υπόλοιπα ποτάμια».

Επιπλέον έκανε έκκληση σε όλους τους δημότες αλλά και τους οδηγούς να μην μετακινούνται άσκοπα.

Ερωτηθείς για το εάν έχουν γίνει εκκένωσης, ο ίδιος σημείωσε πως «δεν έχουν πραγματοποιηθεί, όμως έχουμε πει σε αυτούς που είναι σε περιοχές οι οποίες είναι κοντά σε ποτάμια να πάνε σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα δήλωσε πως «έχουν γίνει τα φράγματα, όμως το νερό είναι πάρα πολύ. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και σε σημεία που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατεβαίνουν από τα βουνά φερτά υλικά. Αυτό το νερό είναι πάρα πολύ και αυτή την ώρα που μιλάμε είναι κατακλυσμός».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.