Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποφάσεις ΣΑΓΕ για FOS F-16, ΗERON I, ΤΠΚ, ραντάρ αεράμυνας, Stinger

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Με αντικείμενο την λήψη αποφάσεων περί εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 14η συνεδρία...





Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Με αντικείμενο την λήψη αποφάσεων περί εξοπλιστικών προγραμμάτων μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 14η συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ). Εξετάσθηκαν επίσης η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ειρηνευτικές Αποστολές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θέματα οργανώσεως των Γενικών Επιτελείων και Διεθνών Οργανισμών και η απονομή ηθικών αμοιβών.



Ως προς τα εξοπλιστικά προγράμματα, εγκρίθηκε κυρίως αριθμός Μελετών Προσκτήσεως Αναβαθμίσεως/ Εκσυγχρονισμού Στρατιωτικού Εξοπλισμού (ΜΠΑΕΣΕ) των Γενικών Επιτελείων.

Ενδεικτικώς, από πλευράς ΓΕΝ εγκρίθηκαν ΜΠΑΕΣΕ για:την πρόσκτηση αριθμού ΤΠΚ.
την διασκευή του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Α 374) σε Πλοίο Διοικήσεως & Ελέγχου (C2).

Από πλευράς αρμοδιότητος ΓΕΑ, για:την προμήθεια νέων σταθμών ραντάρ για τον εκσυγχρονισμό του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ). την προμήθεια εξομοιωτή εκπαιδεύσεως JTAC.

Από πλευράς αρμοδιότητος ΓΕΣ για:την προμήθεια φορητών βλημάτων εδάφους – αέρος Stinger.

Εγκρίθηκαν επίσης η πρόταση ενεργοποιήσεως συμβάσεως προμήθειας του συστήματος UAV τύπου HERON I που αξιοποιείται από το ΓΕΕΘΑ με βάση σύμβαση χρονομισθώσεως, όπως και πρόγραμμα FOS των μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.