Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρατσιστικός Σάλος στη Ζιμπάμπουε επειδή Λευκό μοντέλο θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό Miss Universe - Βίντεο και φωτογραφίες

   Σάλο έχει προκαλέσει στη Ζιμπάμπουε η νίκη της Brooke Bruk-Jackson, ενός λευκού μοντέλου, στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς με αποτέλεσμα ...

  



Σάλο έχει προκαλέσει στη Ζιμπάμπουε η νίκη της Brooke Bruk-Jackson, ενός λευκού μοντέλου, στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς με αποτέλεσμα αυτή να εκπροσωπήσει την χώρα για Miss Universe 2023.

Η Brooke Bruk-Jackson, είναι μοντέλο 21 ετών, γεννημένη και μεγαλωμένη στην αφρικανική χώρα και κερδίζοντας τον διαγωνισμό είναι το πρώτο μοντέλο από την χώρα που θα συμμετάσχει στον Miss Universe μετά από 22 χρόνια από τον οποίο η Ζιμπάμπουε απείχε.



Σε ένα γεμάτο τοπικούς αστέρες γκαλά που πραγματοποιήθηκε στη Χαράρε, το μοντέλο στέφθηκε νικήτρια του Μις Υφήλιος Ζιμπάμπουε 2023, με τις συναγωνίστριές της συγκεντρώθηκαν γύρω της χειροκροτώντας την, καθώς παραλάμβανε ντροπαλά το λαμπερό στέμμα.

Οι δηλώσεις της νικήτριας:

Μιλώντας μετά την νίκη της η Brooke, είπε πως αισθάνεται ευγνώμων και θα προσπαθήσει να κάνει την χώρα της υπερήφανη και να δείξει στον κόσμο τι είναι η Ζιμπάμπουε.

Οι συμπατριώτισσες της Ζιμπάμπουε και οι δύο μαύρες γυναίκες, Amanda Mpofu και Nokutenda Marumbwa στέφθηκαν πρώτες επιλαχούσες και δεύτερες επιλαχούσες αντίστοιχα.

Αμέσως μετά τη στέψη της, το διαδίκτυο της Ζιμπάμπουε και της Νότιας Αφρικής πήρε φωτιά, με πολλούς να λένε ότι η Brooke Bruk-Jackson δεν άξιζε την τιμή, όχι μόνο λόγω της προφανής φυλετικής της κληρονομιάς, αλλά και επειδή οι συναγωνίστριές της έδειχναν πολύ καλύτερες από αυτήν.

Στα social media πολλοί αμφισβήτησαν την απόφαση της κριτικής επιτροπής, λέγοντας ότι, το 2023, ήταν γελοίο να στέφεται η κόρη λευκών εποίκων ως εκπρόσωπος μιας χώρας που έχει προ πολλού αποβάλει τα αποικιοκρατικά δεσμά.

Ένας χρήστης του X δήλωσε: "Ο Μουγκάμπε θα ήταν τόσο εκνευρισμένος!".

Ένας άλλος χρήστης παρατήρησε: "Όχι, αυτή δεν είναι η Μις Ζιμπάμπουε. Αυτό μοιάζει περισσότερο με Μις Ροδεσία!"

Ενώ ένας ακόμη χρήστης είπε: »Η μέρα που οι Αφρικανοί θα σταματήσουν να μην σέβονται τον εαυτό τους είναι η μέρα που θα αρχίσουν να κερδίζουν τον σεβασμό που τους αξίζει... Τα δυτικά πρότυπα ομορφιάς παρουσιάζουν χαρακτηριστικά ασέβειας και δόλου, γι' αυτό και μπορούν να θεωρήσουν μόνο μια Ευρωπαία ως σωστή Ζιμπάμπουε για να γίνει Μις Υφήλιος!».

Πέφτει πολύ ρατσισμός στο διαδίκτυο απο τους μαυρούληδες... Πολύ ρατσισμός όμως. Η κοπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζιμπάμπουε άρα είναι Ζιμπαουανή ... Αν δεν είναι Ζιμπαμπουανή, τότε γιατί να είναι Γάλοι, Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι όσοι προέρχονται από τις αφρικανικές χώρες.... Βρχυκύκλωμα έτσι...;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.