Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά το 0-1...Στα playoffs του Nations League θα ψάξει πρόκριση στο Euro η Ελλάδα

   Η Εθνική ποδοσφαίρου έδωσε… ψυχή κόντρα στην Ολλανδία, μέσα στην OPAP Arena, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της επανάλ...

  


Η Εθνική ποδοσφαίρου έδωσε… ψυχή κόντρα στην Ολλανδία, μέσα στην OPAP Arena, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, αλλά οι “οράνιε” πήραν τη νίκη με εκτέλεση πέναλτι του φαν Ντάικ στο 90+3′. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Βλαχοδήμο, με τον Έλληνα πορτιέρε να “βγάζει” και πέναλτι στο πρώτο μέρος. 

Οι φιλοξενούμενοι “έπιασαν” την Ελλάδα στη δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου, έχοντας παιχνίδι λιγότερο και τις.. πιθανότητες με το μέρος τους, για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Όλα δείχνουν πως η γαλανόλευκη θα ψάξει να κάνει το ίδιο μέσω των playoffs του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στο Euro 2024 μέσω των playoffs, όμως προς το παρόν δεν γνωρίζει επ' ακριβώς την ταυτότητα των δύο... στροφών που θα βρει μπροστά της.

Υπό κανονικές συνθήκες, η Ελλάδα ως 2η στο ranking της League C, θα αντιμετώπιζε την 3η Τουρκία και η επικεφαλής Γεωργία το 4ο Καζακστάν. Οι νικητές των δύο ζευγαριών της 3ης κατηγορίας θα παίξουν μεταξύ τους για ένα "εισιτήριο". Απαραίτητη προϋπόθεση; Να μην πάρουν το εισιτήριο από τους προκριματικούς ομίλους στα εναπομείντα παιχνίδια τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Όμωε η τουρκία φαίνεται να παίρνει απ' ευθείας την πρόκριση από τους Ομίλους. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα ρεαλιστικά βγαίνει από το κάδρο των αντιπάλων και σε πρωτο πλάνο μπαίνει το Καζακστάν, που βρίσκεται στην 4η θέση του 8ου ομίλου, όμως μόλις έναν βαθμό μακριά από την κορυφή. Σλοβενία και Δανία έχουν από 13, Φινλανδία και Καζακστάν από 12 και η τελευταία έχει δύο εκτός έδρας αποστολές με δύο εκ των συνδιεκδικητριών για τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Αρχικά αντιμετωπίζει τη Δανία στην Κοπεγχάγη και κατόπιν τη Φινλανδία στο Όσλο.

Δύο αποτυχίες σε αυτά τα παιχνίδια και την αφήνουν πολύ πίσω στην κούρσα πρόκρισης από τον όμιλο, αλλά τη στέλνουν κατευθείαν στον ημιτελικό της Εθνικής Ελλάδας.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- τα δεδομένα των playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής:

21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο
21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν

Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.