Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

6 Οκτωρίου 1955... Μετά τον θάνατο του Παπάγου... Ο Βασιληάς Παύλος ορκίζει πρωθυπουργό τον 48χρονο Κωνσταντίνο Καραμανλή!

    Στις 5 Οκτωβρίου του 1955, ο βασιλιάς Παύλος, την επομένη του θανάτου του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου, ανέθεσε την εντολή σχηματισμ...

   



Στις 5 Οκτωβρίου του 1955, ο βασιλιάς Παύλος, την επομένη του θανάτου του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Παπάγου, ανέθεσε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από το κόμμα της πλειοψηφίας στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μια μέρα μετά ο Καραμανλής και η κυβέρνηση του ορκίζονται...



Ο διορισμός του προκάλεσε έκπληξη στην κοινή γνώμη, η οποία περίμενε ότι η διαδοχή θα κριθεί μεταξύ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, του Στέφανου Στεφανόπουλου και του Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Παρά τις αντιδράσεις ο Καραμανλής έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός σχηματίζοντας κυβέρνηση και εξασφαλίζοντας λίγο αργότερα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές του 1956, οπότε σχημάτισε νέα κυβέρνηση. Η εποχή πρωθυπουργίας Καραμανλή αρχίζει.

Να κλείσουμε καταγράφοντας ότι: ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διετέλεσε τέσσερις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας και δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.