Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλγαρία: Διαδήλωση Ρώσων μπροστά στο υπουργικό συμβούλιο, ζητούν άσυλο

   Ρώσοι πολίτες που ζητούν άσυλο στη Βουλγαρία διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου στη Σόφια. Ισχυρίζονται ότι έχουν κά...

  



Ρώσοι πολίτες που ζητούν άσυλο στη Βουλγαρία διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου στη Σόφια.

Ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει αίτηση για διεθνή προστασία, αλλά η Κρατική Υπηρεσία Προσφύγων τους έχει αρνηθεί.

Η Υπηρεσία Προσφύγων δήλωσε ότι οι πληροφορίες που διαδίδονται από Ρώσους πολίτες είναι απολύτως ψευδείς. Τέτοιοι ισχυρισμοί είναι ένα μέσο πίεσης στον Οργανισμό να χορηγήσει διεθνή προστασία σε οποιονδήποτε Ρώσο πολίτη το ζητήσει, ακόμη και σε εκείνους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.



Ποιος πρέπει να λάβει διεθνή προστασία και ποιος όχι σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή της Σύμβασης για το Καθεστώς των Προσφύγων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα αιτήματα των Ρώσων πολιτών δεν αποτελούν και δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση στους γενικά αποδεκτούς κανόνες, αναφέρει ο Οργανισμός.

Εξηγούν επίσης ότι κατά την εξέταση κάθε αίτησης λαμβάνεται υπόψη το προσφυγικό ιστορικό του αιτούντος και επαληθεύονται όλα τα γεγονότα και οι περιστάσεις που αναφέρει με αντικειμενικά προετοιμασμένες πληροφορίες για τη χώρα προέλευσης.



Μία από τις διαδηλωτές, η Ιρίνα Ντμίτριεβα, είπε στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση: «Πρακτικά δεν γνωρίζουμε ούτε έναν Ρώσο πρόσφυγα που να έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Προστασίας. Η υπηρεσία δεν ενδιαφέρεται να εξετάσει λεπτομερώς τις ιστορίες προσφύγων, δεν υπάρχουν διευκρινιστικές συνεντεύξεις».

Ένας άλλος Ρώσος, ο Αντρέι Καρπόφ, σχολίασε: «Μετά από περισσότερους από 8 μήνες εξέτασης της υπόθεσής μου, η Υπηρεσία απάντησε με άρνηση, παρόλο που κατάφερα να φέρω μεγάλο αριθμό εγγράφων. Μας κατηγορούν ότι θέλαμε να έρθουμε στη Βουλγαρία για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, στη Ρωσία είχα σπίτι, αυτοκίνητο, επιχείρηση, αλλά εδώ είμαι ένας απλός πρόσφυγας».

Ο Ντανίλ Μαουρίν παραπονέθηκε: «Υπάρχει μια δικαστική υπόθεση εναντίον μου στη Ρωσία, στην οποία κηρύσσομαι εχθρός του ρωσικού στρατού. Και ο Οργανισμός λέει ότι δεν υπάρχει στρατιωτική σύγκρουση, αυτό γράφει η απόφαση. Λένε ότι άφησα επίτηδες το κατάλυμα και την επιχείρησή μου, για να έρθω στη Βουλγαρία και να ζήσω καλά», σημειώνει η Novini.

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.