Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πλεύση υπεροχής για το Πολεμικό Ναυτικό: Καθελκύθηκε η φρεγάτα «Κίμων» - Ξεκάθαρο μήνυμα στην τουρκία...

Μια νέα εποχή ανοίγει για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Belh@ra, καθώς ο «Κίμων...





Μια νέα εποχή ανοίγει για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από την καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Belh@ra, καθώς ο «Κίμων F-601» θα πλέει σύντομα στις ελληνικές θάλασσες.

Η φρεγάτα «Κίμων» έχει εκτόπισμα 4.500 τόνους, μήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους, πλήρωμα 120 ατόμων και ενσωματώνει προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.



Ανάμεσα σε αυτές, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ο ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, το προηγμένο σόναρ τύπου CAPTAS-4 και το πλήρες ψηφιακό ραντάρ Sea Fire.








O «Κίμων» στις αρχές του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμές συστημάτων εν όρμω και στη συνέχεια εν πλω, για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα ενδεχομένως παρουσιάσει το πλοίο, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί στο ελληνικό ναυτικό στις αρχές του 2025.

H καθέλκυση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Naval στη Λοριάν της Γαλλίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και πλήθους αξιωματούχων.
[#LIVE] Καθέλκυση της 1ης Ελληνικής FDI, Φ/Γ ΚΙΜΩΝ | Launch of the 1st Hellenic FDI HS Kimon

Σημειώνεται δεύτερη φρεγάτα Belharra, ο «Νέαρχος F-602» αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2025 και η τρίτη φρεγάτα ο «Φορμίων F-603», που ξεκίνησε να χτίζεται τον περασμένο Ιούλιο, το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.