Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκορωσικό σχέδιο ανεξάρτητου κράτους-Ο Λαβρόφ συμφωνεί πλήρως με Ερντογάν ζητώντας κράτος της Παλαιστίνης

   “Η αντιπαράθεση Παλαιστινίων-Ισραηλινών πρέπει να σταματήσει επειγόντως”. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέ...

  



“Η αντιπαράθεση Παλαιστινίων-Ισραηλινών πρέπει να σταματήσει επειγόντως”. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (LAS) Άχμεντ Αμπουλγκέιτ.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και όλα τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου θα πρέπει να συμβάλουν στη λύση για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ρωσία και ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών, όλα τα μέλη αυτής της οργάνωσης, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων, πρώτα απ 'όλα, στον τερματισμό της αιματοχυσίας και τον τερματισμό του πόνου των αμάχων», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για αυτό μαζί με άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για την εδραίωση βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των χωρών της περιοχής, «συμπεριλαμβανομένου του κράτους της Παλαιστίνης, η δημιουργία του οποίου είναι απαιτείται από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ".

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέζνια, δήλωσε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, ενώ ζητά την διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι «το αποτέλεσμα ανεπίλυτων προβλημάτων».

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να σταματήσει και αυτός άμεσα η βία στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο Τούρκος ηγέτης πιστεύει ότι η διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή είναι δυνατή μόνο με την ανεξαρτησία της Παλαιστίνης.

Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα μελλοντικά σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ακολουθούν τις γραμμές που υπήρχαν πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, με πιθανή ανταλλαγή εδαφών.

Η Παλαιστίνη θέλει να δημιουργήσει το δικό της κράτος στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά της, και από ότι όλα δείχνουν Τούρκοι και Ρώσοι προωθούν το εν λόγω σχέδιο για τα δικά τους πάντα συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.