Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μεγάλη πυρηνική άσκηση πάνω από τα Βαλκάνια» από τη Ννατοϊκή Συμμαχία

    Η νατοϊκή Συμμαχία ξεκίνησε εχθές την τακτική της πυρηνική άσκηση που ονομάζεται «Steadfast Noon», η οποία θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικέ...

   



Η νατοϊκή Συμμαχία ξεκίνησε εχθές την τακτική της πυρηνική άσκηση που ονομάζεται «Steadfast Noon», η οποία θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη νότια Ευρώπη, με τη συμμετοχή 60 εντυπωσιακών αεροσκαφών, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Αυτοί οι ελιγμοί συγκεντρώνουν 13 συμμαχικές χώρες και θα περιλαμβάνουν αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι οι φετινές πτήσεις θα περάσουν από την Κροατία, την Ιταλία και τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Εμπλέκονται διάφοροι τύποι αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων συμβατικών αεριωθούμενων αεροσκαφών, αεροσκαφών επιτήρησης και ειδικών αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχολίασε την έναρξη της άσκησης και τόνισε τον σκοπό της.

«Η άσκησή μας θα συμβάλει στη διασφάλιση της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του πυρηνικού μας αποτρεπτικού μέσου. Αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους», είπε ο Στόλτενμπεργκ

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στην άσκηση θα συμπεριληφθούν μαχητικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές , αλλά αυτή τη φορά δεν θα φέρουν πραγματικές πυρηνικές βόμβες.

Η άσκηση δεν σχετίζεται με τα τρέχοντα γεγονότα Ουκρανίας- Ρωσίας αφού μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιείται τουλάχιστον 1.000 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας.

«Η στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ ορίζει ξεκάθαρα ότι ο κύριος σκοπός των πυρηνικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης, η πρόληψη του εξαναγκασμού και η αποτροπή της επιθετικότητας», επεσήμαναν από το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον επίσημο σχεδιασμό, οι ασκήσεις θα διαρκέσουν έως τις 26 Οκτωβρίου, γράφει η σερβική Kurir επικαλούμενη πληροφορίες της Συμμαχίας.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.