Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυστραλία: Έκρηξη και περίεργες λάμψεις προκαλούν ανησυχία – Μάλλον προκλήθηκαν από αστεροειδή

   Τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας αποκάλυψαν την παράξενη λάμψη που προηγήθηκε ενός δυνατού κρότου που ακούστηκε στη Μελβούρνη, στα βορειοαν...

  



Τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας αποκάλυψαν την παράξενη λάμψη που προηγήθηκε ενός δυνατού κρότου που ακούστηκε στη Μελβούρνη, στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Στο βίντεο, ένας κάτοικος του Doreen βρίσκεται στον δρόμο με το αυτοκίνητό του λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, όταν φαίνεται να υπάρχει μια ξαφνική φωτεινή λάμψη που ακολουθείται από έναν εκρηκτικό ήχο.

Κάτοικοι από τις γύρω περιοχές Balwyn και Doncaster σχολίασαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις. Το πρωί της Πέμπτης, οι κάτοικοι είπαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι πίστευαν ότι ο θόρυβος προκλήθηκε από μετεωρίτη.

Ο αστρονόμος του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Μπραντ Τάκερ, είπε στο 3AW ότι ο ήχος πιθανότατα οφειλόταν στη διάσπαση ενός αστεροειδούς στο μέγεθος μπάλας μπάσκετ. «Πολλοί άνθρωποι είδαν λάμψεις που σχετίζονται με αυτήν την έκρηξη, επομένως είναι πιθανό να ήταν μετεωρίτης», είπε.



“Ένα κομμάτι ενός αστεροειδούς (μάλλον) έσπασε, ταξίδεψε στο διάστημα … και επειδή ταξιδεύει τόσο γρήγορα όταν χτυπά τη γήινη ατμόσφαιρα, αυτή είναι η ηχητική έκρηξη που ακούν οι άνθρωποι, όλη αυτή η ενέργεια που απελευθερώνεται στον ουρανό” περιέγραψε.

Ο Τάκερ είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τους κατοίκους μόνο σε ένα μικρό μέρος της πόλης να έχουν δει τον αστεροειδή και να έχουν ακούσει την ηχητική έκρηξη.

«Μερικές φορές εντοπίζονται, εξαρτάται από το μέγεθος», πρόσθεσε. Θραύσματα του αστεροειδούς είτε θα είχαν καεί καθώς έμπαιναν στην ατμόσφαιρα είτε θα κατέβαιναν στη Γη.

Ο αστρονόμος είπε ότι όσο μικρότερος ήταν ο αστεροειδής, τόσο πιο δύσκολο ήταν να εντοπιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.