Μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ από την Ολλανδία προσγειώθηκε στο Ισραήλ ενώ Boeing P-8A δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο...
Μια μοίρα μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ από την Ολλανδία προσγειώθηκε στο Ισραήλ ενώ Boeing P-8A δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονται στην βρετανική βάση στο Ακρωτήρι στην Κύπρο, ενώ μοίρα μαχητικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ από την Ολλανδία προσγειώθηκε στο Ισραήλ.
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και ο μόνος που έχει εκφράσει απορία είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.
Επίσης, κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing P-8A των ΗΠΑ δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο.
Καθώς η προοπτική των επιβλητικών αεροπορικών επιδρομών κατά των Τζιχαντιστών της Χαμάς θα συνεχιστεί όπως φαίνεται, η συμμετοχή και ρόλος που διαδραματίζει η βάση της RAF στο Ακρωτήρι θα αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά αν συνεχιστούν οι εν λόγω εναέριες επιθέσεις τόσο στον αριθμό των μαχητικών όσο και οι στόχοι στο έδαφος.
Η συγκεκριμένη βάση της Βρετανίας, είναι πάντα στο επίκεντρο όλων των υπερπόντιων επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή με δεκάδες μαχητικά Typhoon και Tornado έτοιμα πάντα για δράση.
Ουσιαστικά σε Κύπρο και κοντά σε αυτήν δημιουργείται μια πανίσχυρη αεροναυτική δύναμη που πιθανότατα δεν προορίζεται για την Χαμάς μόνο, αλλά και για το Ιράν.
Η γειτνίαση της Κύπρου με τη Μέση Ανατολή, ως το πιο ανατολικό σύνορο της ΕΕ, έχει δώσει στις βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεγάλη στρατηγική σημασία, σχετικά με την συγκέντρωση ζωτικών πληροφοριών, επικοινωνιών και αποστολών μάχης.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ακρωτήρι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, και αυτό συνεχίζεται αμείωτο.
Οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν το νησί της Κύπρου σε μια τεράστια στρατιωτική χερσαία, ναυτική και αεροπορική βάση, ενώ από αυτό θα ελέγξουν ολόκληρη την περιοχή.
Η Κύπρος θα γίνει μια τεράστια βάση των Αμερικανών από την οποία θα υλοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ θα ελέγχεται η Αίγυπτος, και η Μέση Ανατολή μέχρι την Σαουδική Αραβία.
Το Ακρωτήρι είναι μία από τις δύο κυρίαρχες περιοχές βάσης που διατηρεί η Βρετανία στην Κύπρο μετά την ανεξαρτησία της το 1960.
Συνολικά, αυτές οι περιοχές καλύπτουν 99 τετραγωνικά μίλια, συμπεριλαμβάνοντας εδάφη και χωριά. Μεταξύ των βρετανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι και ένας γιγαντιαίος σταθμός ραντάρ μεγάλης εμβέλειας της RAF στην κορυφή του Ολύμπου, που η υψηλότερη κορυφή του νησιού. Το Ακρωτήρι απέχει λιγότερο από 112 μίλια (180 χλμ.) Από τη συριακή ακτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.