Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με βάρκες και drone η εισβολή της Χαμάς - Καρέ καρέ η επίθεση όπως την κατέγραψαν οι ισλαμιστές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Γάζα με τις δύο πλευρές να μάχονται για την ανακατάληψη και διατήρη...



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Γάζα με τις δύο πλευρές να μάχονται για την ανακατάληψη και διατήρηση των εδαφών, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ωστόσο την απώλεια πάνω από 1.200 ανθρωπίνων ζωών μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «πάνω από 500 στόχοι», θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη, ελικόπτερα (...) και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους (σ.σ. θέσεις) των τρομοκρατών της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», ανέφερε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η επίθεση εξαπολύθηκε το Σάββατο τα ξημερώματα εν μέσω της αργίας του Σαββάτου για τους Εβραίους και 50 χρόνια συν μία ημέρα μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ένας συμβολισμός που δεν επιλέχθηκε τυχαία.


Τα σημεία στα οποία μαίνονται οι μάχες Ισραηλινών με τη Χαμάς

Καρέ καρέ η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ

Όλα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι μαχητές από τη Γάζα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανατινάζοντας τον συνοριακό φράχτη, σκοτώνοντας άγνωστο για αρχή αριθμό ισραηλινών στρατιωτών και παίρνοντας ομήρους, όπως δείχνουν προπαγανδιστικά βίντεο που έχουν δημοσιευθεί σε λογαριασμούς τζιχαντιστών και έχει επιβεβαιώσει μέσω γεωεντοπισμού το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες στα συνοριακά φυλάκια φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση, όπως φαίνεται, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, χειροβομβίδων με ρουκέτες, αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων και όπλων εφόδου, όπως φαίνεται στα βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ισλαμιστική μαχητική οργάνωση Χαμάς.

Οι μαχητές κατέλαβαν επίσης στρατιωτικές βάσεις κοντά στα σύνορα, κατέλαβαν στρατιωτικά οχήματα και έβαλαν φωτιά σε άρματα μάχης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μαχητές προχώρησαν για μερικά χιλιόμετρα σε κοινότητες κοντά στον φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ, αιχμαλωτίζοντας αμάχους.

Το CNN εξέτασε σχεδόν δώδεκα προπαγανδιστικά βίντεο της Χαμάς, χρησιμοποιώντας ανάλυση και γεωγραφικό εντοπισμό για να διαπιστώσει τι συνέβη σε καίριες τοποθεσίες. Τα βίντεο αυτά, που δημοσιεύθηκαν από τη Χαμάς στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν υποστεί μεγάλη επεξεργασία από την τρομοκρατική οργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.