Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα LCS γίνονται θανατηφόρα; Εκτόξευση πυραύλου SM-6 με MK 70 PDS (vid.)

  Το LCS USS Savannah (LCS 28) πραγματοποίησε επίδειξη με πραγματικά πυρά στις 24 Οκτωβρίου στον Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό χρησιμοποιώντας ...

 



Το LCS USS Savannah (LCS 28) πραγματοποίησε επίδειξη με πραγματικά πυρά στις 24 Οκτωβρίου στον Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό χρησιμοποιώντας το MK 70 Payload Delivery System από όπου εκτόξευσε έναν πύραυλο SM-6. Η δοκιμή έδειξε την ικανότητα επιτυχούς ενσωμάτωσης ενός τέτοιου οπλικού συστήματος για την εμπλοκή στόχου επιφάνειας από LCS.



Θα ακολουθήσουν συνεχείς δοκιμές για την περαιτέρω αξιολόγηση και την ενσωμάτωση των εν λόγω οπλικών συστημάτων με στα εν λόγω σκάφη. Το USS Savannah (LCS 28) είχε προηγουμένως εντοπιστεί να φέρει ένα MK 70 (PDS) στο κατάστρωμα ελικοπτέρου του.

Το MK 70 PDS είναι ένα σύστημα εκτόξευσης για πυραύλους η χρήση των οποίων απαγορευόταν προηγουμένως βάσεις της συνθήκης Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty. Το σύστημα διαθέτει τέσσερις κυψέλες MK.41 VLS τοποθετημένους σε εμπορευματοκιβώτιο 12 μέτρων (40 πόδια). Το MK 70 PDS παράγεται από τη Lockheed Martin και αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αν και το σύστημα έχει δοκιμαστεί πρωτίστως με τα SM-6, είναι συμβατό με κάθε πύραυλο που μπορεί να βληθεί από εκτοξευτή MK.41 VLS, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου Tomahawk Land Attack βεληνεκούς 1.200 μιλίων (1.600 km) και των παραλλαγών του.  




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.