Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με «Σιδερένια Ξίφη» απαντά το Τελ Αβίβ στην «Πλημμύρα του Αλ Ακσά»: Χερσαία εισβολή στη Γάζα και μάχες που μαίνονται σε πόλεις του Ισραήλ [live οι εξελίξεις]

   Με εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας που έχει στόχο την οριστική εξάλειψη της Χαμάς απαντά το Ισραήλ στην αιφνιδιαστική επίθεση και τους βομβα...

  



Με εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας που έχει στόχο την οριστική εξάλειψη της Χαμάς απαντά το Ισραήλ στην αιφνιδιαστική επίθεση και τους βομβαρδισμούς των Παλιαστινίων που προκάλεσαν ήδη το θάνατο τουλάχιστον 100 Ισραηλινών και τον τραυματισμό άλλων 900 με αρκετούς εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για 21 σημεία σε ισραηλινά εδάφη που κατάφεραν να διεισύσουν ένοπλοι. Απαντώντας το Ισραήλ, προχώρησε σε βομβαρδισμούς στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και αποστέλλει χερσαίες δυνάμεις.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ήδη κάνει λόγο για 198 νεκρούς και 1600 τραυματίες.

20:10 Το Ισραήλ διακόπτει την ηλεκτοδρότηση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για την διακοπή ηλεκτοδρότησης από σήμερα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.

“Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν”, προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.

Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.


20:03 Ξεκίνησε η Ισραηλινή αντεπίθεση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη της επιχείρησης «Σιδερένια Ξίφη», κηρύσσοντας κατάσταση συναγερμού πολέμου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι ξεκινά η αντεπίθεση στην εισβολή της Χαμάς. Όπως ανέφεραν, οι IDF θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.

«Στόχοι μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF.

Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι οι IDF πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και αργότερα θα συνεχίσουν με «βαριά χερσαία μέσα».

Ανέφεραν σήμερα ότι ότι σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή οι μάχες γίνονται σε 22 τοποθεσίες.

«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι.

«Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε”, πρόσθεσε.

Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά».

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε.

Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες.

«Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ροσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια».

19:50 Ταξιδιωτική οδηγία από τη Γερμανία για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών «αποτρέπει κατηγορηματικά» τους Γερμανούς από ταξίδια στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ασταθής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, επέκταση σε άλλες περιοχές της χώρας και σημαντικά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την τελευταία κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Οι ταξιδιώτες καλούνται επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Ακολουθήστε προσεκτικά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και τις συμβουλές της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου, ειδικά για την αναζήτηση καταφυγίου σε περίπτωση πυρκαγιάς», τονίζεται.

«Η αποκρουστική βία της Χαμάς κατά των αμάχων του Ισραήλ είναι άνευ προηγουμένου και αδικαιολόγητη. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Το Ισραήλ έχει την πλήρη αλληλεγγύη μας», αναφέρεται ακόμη σε ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι το Βερολίνο βρίσκεται «σε στενό συντονισμό με τις ισραηλινές αρχές και τους διεθνείς εταίρους και παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση».

Η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ομολόγους της στην περιοχή, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των Γερμανών πολιτών στην περιοχή, οι οποίοι καλούνται να ακολουθήσουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες και να εγγραφούν στο σύστημα ELEFAND (για την ηλεκτρονική καταγραφή Γερμανών εξωτερικού) και να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους σε αυτό», προσθέτει το υπουργείο.

19:48 Σφοδροί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στη Γάζα




19: 40 Ο αρχηγός της Χαμάς. Ισμαήλ Χανίγια «προβλέπει μια μεγάλη νίκη» κατά του Ισραήλ , «οι μάχες θα επεκταθούν στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ»

«Βρισκόμαστε κοντά να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη», δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Ισμαήλ Χανίγια, ηγέτης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, μετά τη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά του Ισραήλ.

«Φτάνει πια, ο κύκλος των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων για τον αγώνα απελευθέρωσης της γης μας και των κρατουμένων μας (…) μέσα σε (ισραηλινές) φυλακές πρέπει να ολοκληρωθεί», είπε ο Χανίγια σε δηλώσεις του που μετέδωσε το Al-Aqsa TV, τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς.

Απευθυνόμενος στις αραβικές χώρες είπε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία προστασία.

Τόνισε ότι ένοπλες παλαιστινιακές παρατάξεις σκοπεύουν να επεκτείνουν την εν εξελίξει μάχη στη Γάζα στη Δυτική Οχθη και στην Ιερουσαλήμ.

«Η μάχη πέρασε στην καρδιά της σιωνιστικής οντότητας» είπε.

19:35 Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για το Παλαιστινιακό ζήτημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, μετά την κλιμάκωση συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Βραζιλία, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία του ΣΑ αυτό τον μήνα είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι θα ζητήσει μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

19:30 Tα τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων

Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ:+972544808297

Τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα:+972523032253



«Ξεκίνησε πόλεμος»

Ήδη, με εισήγηση του Μπένζαμιν Νετανιάχου που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι ξεκίνησε πόλεμος αποφασίστηκε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας καθώς όπως δηλώθηκε πρωταρχικός στόχος του στρατού του Ισραήλ είναι η πλήρης εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.