Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όλοι πήραν χαμπάρι την τουρκία! New York Times: Ο Ερντογάν εκδικείται το Ισραήλ υπερασπιζόμενος την Χαμάς

   Η αμερικανική εφημερίδα New York Times δημοσιεύει άρθρο του Ben Hubbard και του Safak Timur αναφέρεται στις διεθνείς αντιδράσεις για τις...

  



Η αμερικανική εφημερίδα New York Times δημοσιεύει άρθρο του Ben Hubbard και του Safak Timur αναφέρεται στις διεθνείς αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί χαρακτηρισμού της Χαμάς ως μη τρομοκρατικής οργάνωσης που διεξάγει δήθεν απελευθερωτικό αγώνα και τις κατηγορίες του κατά του Ισραήλ ότι επιτίθεται σκόπιμα σε αμάχους στη Γάζα. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον του Ισραήλ και υπερασπίστηκε τη Χαμάς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του ομιλίας την Τετάρτη, λαμβάνοντας θέσεις που ενδέχεται να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησής του και των κυβερνήσεων άλλων μελών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρουν εισαγωγικά οι αρθρογράφοι.




Μιλώντας στο Κοινοβούλιο σε βουλευτές του ΑΚΡ, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιτίθεται σκόπιμα σε αμάχους στη Γάζα και σκοτώνει μεγάλο αριθμό παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. «Αυτή και μόνο η εικόνα είναι αρκετή για να δείξει ότι ο στόχος εδώ δεν είναι η αυτοάμυνα, αλλά μία αγριότητα διάπραξης προμελετημένου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε. Ο κ. Ερντογάν επέκρινε επίσης τις δυτικές χώρες για την ισχυρή υποστήριξή τους προς το Ισραήλ και για το χαρακτηρισμό της Χαμάς, της ένοπλης παλαιστινιακής ομάδας που ελέγχει τη Γάζα, ως τρομοκρατικής οργάνωσης. «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε. “Είναι μια οργάνωση της απελευθέρωσης, των μουτζαχεντίν, που αγωνίζονται για να προστατεύσουν τη γη και τους πολίτες τους», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση των δυτικών χωρών, οι οποίες έχουν προσφέρει ισχυρή υποστήριξη στο Ισραήλ από τότε που η Χαμάς έκανε επίθεση στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, ενώ πήρε περισσότερους από 220, πολίτες και στρατιώτες, πίσω στη Γάζα ως αιχμαλώτους. Ακόμη και πριν από την επίθεση αυτή, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και άλλες χώρες θεωρούσαν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο η κριτική του κ. Ερντογάν στην απάντηση του Ισραήλ – η οποία περιελάμβανε την προτροπή σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους της Γάζας να καταφύγουν στο νότιο μισό του θύλακα και μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών που έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε γειτονιές αμάχων – αντανακλά συναισθήματα που έχουν γίνει κοινά σε τμήματα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.