Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Νετανιάχου κήρυξε τον πόλεμο στους Παλαιστίνιους: Σε ετοιμότητα ο Ισραηλινός Στρατός, μαζική επιστράτευση εφέδρων [videos]

   Επείγουσα μαζική επιστράτευση εφέδρων διέταξε ο ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ενώ σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας βρίσκεται...

  



Επείγουσα μαζική επιστράτευση εφέδρων διέταξε ο ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ενώ σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός στις νότιες περιοχές της χώρας.

“Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.



Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι «η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί, εξαπολύοντας πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», οι Ισραηλινοί στρατιώτες «πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία». Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και δήλωσε: «Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».


Νωρίτερα, κάτοικοι μεθοριακού οικισμού ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στους δρόμους του οικισμού κυκλοφορούν ομάδες ενόπλων Παλαιστινίων κουκουλοφόρων. Νωρίτερα το πρωί, λίγο μετά τις 8:30 τοπική ώρα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πληροφορία ότι κουκουλοφόροι ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισέβαλαν σε αστυνομικό τμήμα της ισραηλινής πόλης Σντερότ και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανταλλαγή πυρών.

 

Σειρήνες ηχούν από το πρωί σε πόλεις του νοτίου και κεντρικού Ισραηλ. Επίσημες ανακοινώσεις κάνουν μέχρι τώρα λόγο για μια Ισραηλινή νεκρή και 16 τραυματίες.

 



Φορείς που εκπροσωπούν εφέδρους που αντιτάσσονται στην δικαστική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις διαμαρτυρίες τους και ότι θα ανταποκριθούν στη διαταγή επιστράτευσης.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μωχάμαντ Ντεφ, με διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι άρχισε η επιχείρηση «Θύελλα του Αλ-Άκσα», την οποία συνέδεσε με τις «συνεχείς παραβιάσεις του στάτους κβο του Τεμένους Αλ-Άκσα τις τελευταίες ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια των εβραϊκών γιορτών του τελευταίου δεκαπενθημέρου αριθμός Εβραίων πιστών επισκέφθηκε τον προαύλιο χώρο του τεμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.