Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε 130 εταιρείες και άτομα από την Τουρκία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συνεργασία με τη Ρωσία

  To αμερικανικό πρακτορείο Associated Press σε ανταπόκριση που αναμεταδίδεται από το ABC News τονίζει ότι oι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τ...

 



To αμερικανικό πρακτορείο Associated Press σε ανταπόκριση που αναμεταδίδεται από το ABC News τονίζει ότι oι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Πέμπτη νέο γύρο κυρώσεων σε 130 εταιρείες και άτομα από την Τουρκία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό έγινε στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε εργαλεία και εξοπλισμό που υποστηρίζουν την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι στόχοι κυρώσεων περιλαμβάνουν τον Τούρκο υπήκοο Berk Turken και τις εταιρείες του, οι οποίες φέρεται να έχουν δεσμούς με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι το δίκτυο του Turken κανόνισε πληρωμές και λεπτομέρειες αποστολής, με σκοπό την παράκαμψη των κυρώσεων και τη μεταφορά αγαθών από την Τουρκία στη Ρωσία.


Επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις για μια σειρά εταιρειών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που φέρεται ότι απέστειλαν εξοπλισμό αεροπορίας, μηχανήματα λήψης δεδομένων και άλλα.

Στην ARX Financial Engineering Ltd. με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβλήθηκαν κυρώσεις, επειδή φέρεται ότι συμμετείχε στην εξεύρεση τρόπων αποστολής ρωσικών ρουβλίων από τη ρωσική τράπεζα VTB Bank που έχει υποστεί κυρώσεις και μετατροπής σε δολάρια ΗΠΑ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε ανταπόκριση του μεταδίδει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Πέμπτη σαρωτικά νέα μέτρα κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με στόχο τις μελλοντικές ενεργειακές δυνατότητες της Ρωσίας, την αποφυγή κυρώσεων και ένα drone αυτοκτονίας που αποτέλεσε απειλή για τα ουκρανικά στρατεύματα και εξοπλισμό.

Τα τελευταία μέτρα στοχεύουν μια σημαντική οντότητα που εμπλέκεται στην ανάπτυξη, τη λειτουργία και την ιδιοκτησία ενός τεράστιου έργου στη Σιβηρία, γνωστού ως Arctic-2 LNG, ανέφερε σε δήλωση το State Department. Το έργο αναμένεται να μεταφέρει ψυχρό φυσικό αέριο, γνωστό ως υγροποιημένο φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές

Οι ΗΠΑ καταπολεμούν επίσης την φοροδιαφυγή των κυρώσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και την Κίνα, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι εταιρείες που εδρεύουν στις χώρες αυτές συνεχίζουν να στέλνουν αγαθά διπλής χρήσης υψηλής προτεραιότητας στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων, στα οποία βασίζεται η Μόσχα για τα οπλικά της συστήματα.

Επτά τράπεζες με έδρα τη Ρωσία και δεκάδες βιομηχανικές εταιρείες επλήγησαν επίσης με κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένης της Gazpromneft Catalytic Systems LLC, η οποία σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών κατασκευάζει χημικά στοιχεία για προηγμένη διύλιση πετρελαίου στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.