Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ευκαιρία για την Ελλάδα; 25 άρματα LEOPARD 2 διαθέσιμα… ιδού πως

   Η Ελβετία ενέκρινε τη μεταφορά 25 παροπλισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2 στη Γερμανία υπό τον όρο ότι δεν πρέπει να δοθούν σε κράτη ΜΗ μέ...

  



Η Ελβετία ενέκρινε τη μεταφορά 25 παροπλισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2 στη Γερμανία υπό τον όρο ότι δεν πρέπει να δοθούν σε κράτη ΜΗ μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 22 Νοεμβρίου. 



«Η Γερμανία έχει διαβεβαιώσει ότι τα άρματα που πωλούνται θα παραμείνουν στη Γερμανία ή θα καταλήξουν σε εταίρους του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ προκειμένου να καλυφθούν κενά», ανέφερε το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Τα άρματα μάχης θα δοθούν στην Rheinmetall. Σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η γερμανική κυβέρνηση έστειλε αίτημα τον Φεβρουάριο του 2023, ζητώντας από την ελβετική κυβέρνηση να επιτρέψει την εν λόγω πώληση στην Rheinmetall και διαβεβαίωσε «ότι τα άρματα μάχης δεν θα δοθούν στην Ουκρανία».

Η ελβετική νομοθεσία δεν επιτρέπει την παράδοση ελβετικών όπλων σε ζώνες μάχης, ακόμη και όταν παρέχονται από μια ενδιάμεση χώρα, λόγω της μακροχρόνιας πολιτικής ουδετερότητάς της. Το ελβετικό κοινοβούλιο έχει επανειλημμένα καταψηφίσει προτάσεις για τροποποίηση των κανόνων σχετικά με την επανεξαγωγή όπλων ελβετικής κατασκευής στην Ουκρανία. Η χώρα εμπόδισε επίσης τη μεταφορά ελβετικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 1 από την Ιταλία στην Ουκρανία τον Ιούνιο.

Θα ενδιέφερε η προμήθεια των εν λόγω αρμάτων την Ελλάδα; Αναρωτιόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.