Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο κύμα τουρκικής προπαγάνδας στην Θράκη! Στις 29 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί ταινία για τον αρχιπράκτορα Σαδίκ Αχμέτ! Συμπαραγωγή του τουρκικού κρατικού TRT

   Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου που στην Άγκυρα πραγματοποιούνταν συνάντηση για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδ...

  



Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου που στην Άγκυρα πραγματοποιούνταν συνάντηση για τα περιβόητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος) το παρακράτος των γειτόνων διοργάνωσε συνέντευξη τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της ταινίας για την ζωή του Αχμέτ Σαδίκ!Η ταινία «Sadık Ahmet», συμπαραγωγής του TRT, μεταφέρει την ιστορία της ζωής του αρχιπράκτορα της Τουρκίας στην Θράκη ΜΑΣ, στη μεγάλη οθόνη. 

Ο Γενικός Διευθυντής του TRT Mehmet Zahid Sobacı, ο οποίος παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο Beşiktaş, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του TRT και δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να προσεγγίσουν 7 ηπείρους του κόσμου σε 41 γλώσσες με 19 τηλεοπτικά κανάλια, 17 ραδιοφωνικά κανάλια και 7 ψηφιακές πλατφόρμες ειδήσεων.

Ο Zahid Sobacı δήλωσε ότι οι άνθρωποι έχουν αφιερώσει πολύ λίγο χρόνο στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο ή τις ψηφιακές πλατφόρμες τελευταία και είπε για την ταινία "Sadık Ahmet": «Αυτή η ταινία είναι ένα από τα γεμάτα αποστολή μας έργα. Το να φέρουμε τη ζωή του Sadık Ahmet στη μεγάλη οθόνη είναι ένα ορόσημο για εμάς, για το TRT, ότι δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επισκιαστεί η ταυτότητά μας ή να περιοριστεί η ανεξαρτησία μας. Αυτό είναι που ο Sadık σημαίνει πολλά για εμάς. Φυσικά, ως γιατρός, όχι μόνο θεράπευσε τις σωματικές πληγές στη Δυτική Θράκη, αλλά μπήκε σε έναν αγώνα για να θεραπεύσει τον πόνο της αφομοίωσης, της αγνοίας ή της στέρησης της ελευθερίας. Γι' αυτό είναι ένα πολύτιμο έργο για εμάς.

Ο παραγωγός Mahmut Cüneyt Göz δήλωσε ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα μετά από μια διαδικασία προετοιμασίας 6 μηνών και ότι το σετ κράτησε 8,5 εβδομάδες στην Αδριανούπολη. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Hakan Yonat, ανέφερε ότι ο Sadık Ahmet είναι ένας πολύτιμος άνθρωπος και υπογράμμισε ότι προσπάθησαν να τον κατανοήσουν. Ο Turgay Aydın, ο οποίος υποδύεται τον χαρακτήρα του "Sadık Ahmet", και η ηθοποιός Nur Fettahoğlu εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή τους.
Ο γιος του Sadık Ahmet, Levent Sadıkahmet, και χορηγός του Πανθρακικού, επεσήμανε για τον πατέρα του: «Ο Sadık Ahmet ήταν ένας ενοποιητικός ηγέτης. Είμαστε μια οικογένεια που έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές. Ο πατέρας μου πέθανε στα χέρια μου. Είχε την ευκαιρία να βγάλει την αδερφή μου τη Φούντα από αυτό το αυτοκίνητο κάτω από άσχημες συνθήκες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δημοκρατία της Τουρκίας εκ μέρους του αείμνηστου πατέρα μου, των συντρόφων του και του τουρκικού κόσμου»:

Η κόρη του Sadık Ahmet, Funda Sadıkahmet, υπογράμμισε ότι η Τουρκία τους υποστήριξε: «Ήρθαμε από δύσκολες συνθήκες. Προσπαθήσαμε να φέρουμε αυτό το επώνυμο με τιμή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοκρατία της Τουρκίας, το TRT, τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς που ποτέ δεν έκρυψαν την υποστήριξή τους. Σας είμαι ευγνώμων που με αγκαλιάσατε με τον πατέρα μου μετά από 28 χρόνια».

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη φαντασία για να καταλάβει τι είδους ύμνους για τον Σαδίκ θα περιλαμβάνονται στην ταινία και τι είδους λάσπη και ψέματα για την… καταπάτηση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας θα περιέχονται. Περιττό να αναφέρουμε ότι δίνει και παίρνει στην ταινία προπαγανδιστικού περιεχομένου η αναφορά σε «τουρκική μειονότητα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.