Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποδεσμεύονται τα πρώτα 62 M2A2 ODS-SA για τον Ελληνικό Στρατό

   Σε λίγες μέρες αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την αποδέσμευση από αμερικανικής πλευράς των πρώτων 62 τεθωρακισμένων οχημάτ...

  



Σε λίγες μέρες αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την αποδέσμευση από αμερικανικής πλευράς των πρώτων 62 τεθωρακισμένων οχημάτων M2A2 ODS-SA για την Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε πως το ΓΕΕΘΑ έχει ζητηθεί επίσημα εδώ και 2 έτη σχεδόν την αποδέσμευση Bradley κάποιας έκδοσης που είναι σε υπηρεσία. Αυτή την στιγμή, αν εξαιρέσουμε τα Μ2Α4 που μόλις έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε υπηρεσία, ο Αμερικανικός Στρατός έχει σε υπηρεσία τα Μ2Α3 σε μονάδες πρώτης γραμμής, όπως και τα Μ2Α2 ODS-SA, που είναι M2A2 ODS αλλά με ηλεκτρονικά του Μ2Α3.



Οι ανάγκες του Ελληνικού Στρατού είναι για εκατοντάδες ΤΟΜΑ, και αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τα μόλις 40 Marder 1A3, η Ελλάδα στερείται κάποιου αξιόπιστου αντίστοιχου οχήματος για το Πεζικό. Με τα υπόλοιπα Marder 1A3 των γερμανικών αποθεμάτων να οδεύουν προς Ουκρανία, η μόνη άμεση λύση είναι το απόθεμα των αμερικανικών Μ2. Έτσι, οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν, με δυσκολία ομολογουμένως λόγω Ουκρανίας, 62 οχήματα, και θα τα διαθέσουν δωρεάν στην Ελλάδα. Τα οχήματα θα έρθουν με καθεστώς EDA, άνευ κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.