Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Συνταξιούχοι με σύνταξη έως 700 ευρώ οι δικαιούχοι των 150 ευρώ

   Το 2023 ηταν εκλογική χρονια και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής ...

  



Το 2023 ηταν εκλογική χρονια και με πολύ άσχημα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι "η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδόσει με θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Μπορούμε να πούμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουμε σε πρωτογενες πλέονασμα 1,1% του ΑΕΠ και θα περισσέψουν χρήματα πάνω από το στόχο.



Επομένως η κυβέρνηση το πλεόνασμα το επιστρέφει στην κοινωνία. Αυτό υπολογίζεται στα 352 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν σε ασεθενέστους συμπολίτες μας τα Χριστουγεννα από τα οποία θα επωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια πολίτες", τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά θα λάβουν επίδομα 150 ευρώ όπως και οι υπερήλικες ανασφάλιστοι. Η δαπάνη είναι 150 εκατ. ευρώ και ωφελούμενοι είναι 1.055.000 πολίτες. Η καταβολή θα γίνει προς τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι το Youth Pass (150 ευρώ) είναι μόνιμο μέτρο, ενώ από 1/1/2024 θα υπάρξει νέα αύξηση συντάξεων περίπου 3%. Επιπλέο, του χρόνου θα γίνει αύξηση στις συντάξεις Δημοσίου μετά από 14 χρόνια, ενώ θα αυξηθεί το αφορολόγητο για οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα.

Θα υπάρξει επίσης οικονομική στήριξη 200 ευρώ των ΑμεΑ μέσω ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ με ωφελούμενους 225.000 πολίτες και συνολική δαπάνη 45 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.