Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι αυτό Σύμπτωση: Όλα τα δρομολόγια των διακινητών ξέρει η ύποπτη ΜΚΟ... «Aegean Boat Report»!

   Δεν υπάρχει δρομολόγιο διακινητών που να μην το γνωρίζει η ύποπτη για τον ρόλο της ΜΚΟ Aegean Boat Report, που ελέγχεται από τις ελληνικ...

  



Δεν υπάρχει δρομολόγιο διακινητών που να μην το γνωρίζει η ύποπτη για τον ρόλο της ΜΚΟ Aegean Boat Report, που ελέγχεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά αυτό διόλου δεν την εμποδίζει να εξακολουθεί τα ίδια.



Ανησυχητικές είναι και οι ροές των λαθρομεταναστών ειδικά στη Λέσβο, καθώς μόλις σε 20 ώρες έφτασαν σε διαφορετικά σημεία του νησιού πάνω από 100 και εντελώς συμπτωματικά όλα τα σημεία αποβίβασής τους τα γνώριζε η συγκεκριμένη ΜΚΟ. Μάλιστα συνεχίζοντας την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας λέει πως οι λαθρομετανάστες κρύφτηκαν «όλοι φοβούμενοι τι θα τους έκαναν οι ελληνικές αρχές αν βρεθούν»!

Για να πάρετε μια ιδέα του τι συμβαίνει με όλες τις ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στη χώρα μας, γράφουν:

 



«1. Καράβι που αναφέρεται ότι μετέφερε περίπου 50 άτομα, 20 από αυτά παιδιά, έφτασε στον Κόρακα Λέσβου βορειοανατολικά πριν τα μεσάνυχτα. Διατηρούμε επαφή με την ομάδα μέχρι την άφιξη της αστυνομίας στις 01.30, αξιωματικοί από την Frontex ήταν επίσης στην τοποθεσία.

2. Μια δεύτερη ομάδα περίπου 30 ατόμων έφτασε βόρεια του Αγίου Στέφανου Λέσβου βορειοανατολικά. Δυστυχώς χάσαμε επαφή με την ομάδα σήμερα το πρωί, αλλά ελπίζω να βρέθηκαν και να μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο.

3. Η τρίτη ομάδα 32 ατόμων έφτασε ανατολικά της Ευαγγελίστριας Λέσβου νοτιοδυτικά. Μετά την άφιξή τους χώρισαν σε αρκετές μικρότερες ομάδες, όλες κρύβονται στη γύρω περιοχή. Διατηρήσαμε επαφή μέχρι σήμερα το μεσημέρι, όταν μας είπαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με τοπικές οργανώσεις, και η βοήθεια ήταν καθ' οδόν.

Επικοινώνησε και μαζί μας μια ομάδα 17 ατόμων που έφτασαν στην παραλία Ψαλίδι στη βορειοανατολική πλευρά της Κω, δυστυχώς χάσαμε την επαφή με την ομάδα λίγο μετά και δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την άφιξή τους στο στρατόπεδο στην Κω.

Όλες οι ομάδες έδωσαν φωτογραφίες, βίντεο και δεδομένα γεωεντοπισμού που επιβεβαίωσαν χωρίς αμφιβολία ότι βρίσκονταν στην Ελ-λάδα. Δεν αναφέρθηκαν σοβαρά ιατρικά περιστατικά, μόνο κάποιοι μικροτραυματισμοί, κο-ψίματα και μώλωπες.

Από την πλευρά μας δώσαμε στις ομάδες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι ίδιοι να επικοινωνήσουν με τοπικές οργανώσεις και να ζητήσουν βοήθεια.

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με νέες αφίξεις στα ελληνικά νησιά, φροντίζουμε να συγκεντρώνουμε αρκετές πληροφορίες, ώστε να μπορούμε να τεκμηριώνουμε σωστά την περίπτωσή τους, κάθε φορά που οι νέες αφίξεις αντιμετωπίζονται παράνομα, κατά παράβαση των διεθνών νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτή η πληροφορία θα μπορούσε να αποτελέσει κρίσιμη απόδειξη.

Δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε ότι και οι τρεις ομάδες έχουν οδηγηθεί στο Κέντρο Εγγραφής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι Λέσβου νότια, αλλά ελπίζω και πιθανότατα να ισχύει αυτό.

Αυτές κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν οι μόνες αφίξεις σε ξηρά στη Λέσβο σήμερα, αλλά οι μό-νες που μας περιείχαν μετά την άφιξή τους και ζήτησαν βοήθεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους ηθοποιούς, οι συνεχείς προσπάθειές τους να υποστηρίξουν ανθρώπους σε κίνηση είναι έμπνευση για όλους μας.

Δυστυχώς έχουμε έρθει σε επαφή και με αρκετά σκάφη που παρασύρονται στο Αιγαίο Πέλαγος, μετά από συνάντηση με την ελληνική ακτοφυλακή. Οι υπηρεσίες διάσωσης ενημερώνονται τακτικά και άνθρωποι τελικά βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν πίσω στην Τουρκία».

Και επαναφέρουμε το ερώτημα που κάνουμε διαρκώς χωρίς απάντηση να παίρνουμε: Που βρίσκουν οι λαθρομετανάστες τα στοιχεία για να επικοινωνήσουν με την Aegean Boat Report, η οποία όπως ξεκάθαρα φαίνεται έχει τον ρόλο του συντονιστή; Τους τα πηγαίνουν οι γλάροι μεσοπέλαγα ή τα έχουν οι διακινητές από απέναντι; Δ. Μυλωνά


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.