Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Μουσουλμάνοι στην Ολλανδία ανησυχούν με την εκλογική νίκη του «ακραίου δεξιού» κόμματος

   Οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει μετά την εκλογική νίκη του κόμματος «Για την Ελευθερία», του οποίου ηγε...

  



Οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει μετά την εκλογική νίκη του κόμματος «Για την Ελευθερία», του οποίου ηγείται ο ακροδεξιός, λαϊκιστής αντιισλαμιστής πολιτικός Χέιρτ Βίλντερς (Geert Wilders), στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες (Τετάρτη).



Ο Μοχσέν Κόκτας, επικεφαλής της Μουσουλμανικής-Κυβερνητικής Αρχής Επικοινωνίας, δήλωσε σήμερα (Πέμπτη) στην ολλανδική τηλεόραση: «Ως ασκούμενος μουσουλμάνος, ανησυχώ», σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κόκτας πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα». «Οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν μια δύσκολη περίοδο».

Ο Κόκτας επεσήμανε ότι το κόμμα «Για την Ελευθερία», με επικεφαλής τον ακροδεξιό λαϊκιστή Χέιρτ Βίλντερς, δεσμεύτηκε να κλείσει τα τζαμιά και να απαγορεύσει το Κοράνι.

Πρόσθεσε ότι αν ο Βίλντερς ήταν σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού και να εφαρμόσει το αντι-ισλαμικό του πρόγραμμα, αυτό θα σήμαινε ότι οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους τελετουργίες.

«Πιστεύουμε στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», είπε ο Κόκτας, προσθέτοντας ότι σέβεται την επιλογή των Ολλανδών ψηφοφόρων.

«Αλλά ως πιστός και παρατηρητικός μουσουλμάνος, ανησυχώ», πρόσθεσε ο Κόκτας.

Το Κόμμα της Ελευθερίας, με επικεφαλής τον Βίλντερς, αναδείχθηκε ως η πιο εξέχουσα δύναμη στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες (Τετάρτη), γράφει η αραβική «Μέση Ανατολή».

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.