Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λεπτομέρειες για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Αζερμπαϊτζάν

    Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπακού, αναφέρει εκτάκτως το ισραηλινό έντυπο Israel Hayom, επικαλούμενο αξιω...

   



Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπακού, αναφέρει εκτάκτως το ισραηλινό έντυπο Israel Hayom, επικαλούμενο αξιωματούχο ασφαλείας του Αζερμπαϊτζάν.

Η ισραηλινή πρεσβεία, είπε η πηγή, «προστατεύεται από πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας» και οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είναι έτοιμες να αποτρέψουν «οποιαδήποτε βλάβη σε Ισραηλινούς πολίτες ή διπλωμάτες».

Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν παραμένουν στενές, παρά το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι μια κατεξοχήν σιιτική χώρα που έχει πολιτική εγγύτητα με την Τουρκία.

Το Ισραήλ, παρέχοντας στο Μπακού προηγμένα όπλα, συνέβαλε σημαντικά στη νίκη του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πρόσφατα, έγινε επίσης γνωστή συμφωνία πώλησης ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας Barak στο Αζερμπαϊτζάν.

Λεπτομέρειες της επίθεσης

Έγιναν γνωστές ορισμένες λεπτομέρειες από την επιχείρηση της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας του Αζερμπαϊτζάν για την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης στη ισραηλινή διπλωματική αποστολή στο Μπακού. Αυτό ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, το ισραηλινό δημοσίευμα της ‘Yedioth Ahronot’ γράφει ότι οι ειδικές υπηρεσίες του Αζερμπαϊτζάν απέτρεψαν απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στην ισραηλινή πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς που επιχείρησε να μπει στην πρεσβεία με το όπλο στα χέρια είναι ιρανικής καταγωγής.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα Qafqazinfo αναφέρει ότι ένα άτομο ονόματι Χουσεινζάντε επιχείρησε να εισέλθει στο διοικητικό κτίριο της διπλωματικής αποστολής ξένης χώρας στο Μπακού με σκοπό να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση.

Μετά από ενέργειες πρακτόρων της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, ο Μ. Χ. Χουσεινζάντε συνελήφθη και αφοπλίστηκε. Με απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μπακού, ο τρομοκράτης θα κρατηθεί προληπτικά για 4 μήνες σύμφωνα με τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα του Αζερμπαϊτζάν.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.