Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον αγύριστο κι εσύ... Ο Έλον Μασκ θα φτιάξει εργοστάσιο στην Τουρκία!

    «Συνεχίζονται οι εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία το Starlink στη χώρα μας καθώς είναι μία από τις εξέχουσες χώρες για την Tesla για...

   



«Συνεχίζονται οι εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία το Starlink στη χώρα μας καθώς είναι μία από τις εξέχουσες χώρες για την Tesla για την ίδρυση εργοστασίου. Αυτό αυξάνει τις προσδοκίες για τον Έλον Μασκ να επενδύσει στην Τουρκία», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνεται, μετά την ανακοίνωση του Έλον Μάσκ ότι το δορυφορικό διαδικτυακό σύστημα Starlink, που ανήκει σε αυτόν, θα παρέχει υπηρεσίες σύνδεσης σε διεθνείς οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου ευχαρίστησε τον Μάσκ για την απόφασή του.

Ενώ οι δορυφόροι Starlink ετοιμάζονται να τεθούν σε λειτουργία στην Τουρκία, ο Μασκ αναμένεται να ιδρύσει το 7ο εργοστάσιο Tesla στον κόσμο στην Τουρκία.

Μετά την πλήρη διακοπή των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου λόγω της αύξησης των επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας υπό τον ισραηλινό αποκλεισμό, ζητήθηκε από τη SpaceX, την Tesla και τον Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη του X, να ενεργοποιήσουν το δορυφορικό σύστημα Starlink που ανήκει στην αυτόν.

Καλούμενος από εκατοντάδες χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η Starlink θα παρέχει υπηρεσίες σύνδεσης σε γνωστούς διεθνείς οργανισμούς βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ευχαριστώντας τον Έλον Μασκ για τη θετική του ανταπόκριση στο κάλεσμα, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου είπε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δορυφόρους Starlink για την υποστήριξη της δορυφορικής σύνδεσης τους σε διεθνείς οργανισμούς βοήθειας στη Γάζα».

Το αν ο Μασκ θα επενδύσει στην Τουρκία, όπου θα τεθούν σε λειτουργία οι δορυφόροι Starlink, έχει επίσης έρθει ξανά στο προσκήνιο. Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Έλον Μασκ στο Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη.

«Υποψήφια η Τουρκία»

Ο Μασκ, τον οποίο ο Ερντογάν κάλεσε να επενδύσει στην Τουρκία για το 2ο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη και το 7ο εργοστάσιο στον κόσμο, σημείωσε ότι πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία ήταν μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο.

Μετά από αυτή τη συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Μασκ, υποβλήθηκε επίσημη αίτηση στην Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK) για το Starlink, γεγονός που αύξησε τις προσδοκίες για την ίδρυση του εργοστασίου Tesla στην Τουρκία.

Η Starlink θα τεθεί σε λειτουργία στην Τουρκία

Ο Έλον Μασκ, μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη, όπου εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για την απόκτηση της απαραίτητης άδειας για την προσφορά δορυφορικών υπηρεσιών Starlink στην Τουρκία. Η SpaceX της Starlink, μια υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας μέσω δορυφόρου, υπέβαλε επίσημη αίτηση στην Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK) για χρήση στην Τουρκία. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Προεδρικού Γραφείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ali Taha Koç, είπε: ότι η ομάδα του Starlink ενημερώθηκε για τις μελέτες της σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του Starlink στην Τουρκία και υπό ποιες προϋποθέσεις θα έπρεπε να εισέλθει στην Τουρκία.

Sozcu

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.