Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» δυο αεροσκαφών μετά από προσγείωση έκτακτης ανάγκης, ΑΣΚΗΣΗ

   Άσκηση εκτάκτου ανάγκης διεξήχθη στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα. Στην άσκηση συμμετείχε ένα αεροσκάφος της Aegean Ai...

  



Άσκηση εκτάκτου ανάγκης διεξήχθη στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα. Στην άσκηση συμμετείχε ένα αεροσκάφος της Aegean Airlines τύπου Airbus A320 (SX-DVW) με αριθμό πτήσης AEE-9999, καθώς επίσης και ένα αεροσκάφος της εταιρίας Volotea τύπου Airbus A319 (EC-MTE) as VOE-2023. Την άσκηση παρακολούθησαν και με ευγενική προσφορά ενημερώνουν τους αναγνώστες του DP, οι καλοί φίλοι της “11Aviation”!



Πριν και μετά, υπήρξαν ηχητικές ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό και να μην ανησυχήσει. Το σενάριο περιλάμβανε την έκτακτη – αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Aegean με τραυματίες (ένας σοβαρά και δυο πιο ελαφρά) οι οποίες προκλήθηκαν από αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, το αεροσκάφος συγκρούστηκε στο έδαφος με το έτερο αεροσκάφος της Volotea που συμμετείχε στην άσκηση.

Το αεροσκάφος της Aegean χρησιμοποίησε τον διάδρομο προσγείωσης 03L που εκκενώθηκε εσπευσμένα για να υποδεχθεί το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε πρόβλημα Το σενάριο ασφαλώς ήταν ακραίο, με σκοπό να ελεγχθεί η ετοιμότητα των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης του αεροδρομίου. μετά τη σύγκρουση, προκλήθηκε φωτιά στον νούμερο ένα κινητήρα του αεροσκάφους της Volotea. Τα πληρώματα καμπίνας των δυο αεροσκαφών ακολούθησαν τις διαδικασίες εγκατάλειψης των αεροσκαφών, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις του αεροδρομίου επενέβησαν για να επιχειρήσουν κατάσβεση…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης του Αερολιμένα, τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων, την ανταπόκριση των συστημάτων, την εξοικείωση και εξάσκηση του προσωπικού στην αντιμετώπιση συμβάντων και κυρίως, τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας και ετοιμότητας για ανάλογες περιπτώσεις πραγματικών περιστατικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.