Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φοβερό! Το Ισραήλ εξάγει σπέρμα από τα σώματα όσων σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς! Επιθυμία των οικογενειών...

    Φωτό: «Το σπέρμα μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί για γονιμοποίηση αργότερα», γράφει το δημοσίευμα Το Υπουργείο Υγείας του Ισ...

   



Φωτό: «Το σπέρμα μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί για γονιμοποίηση αργότερα», γράφει το δημοσίευμα

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποφάσισε να επιτρέψει την απόσυρση του σπέρματος από όσους σκοτώθηκαν στο Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας “Haaretz”, το σπέρμα αποσύρθηκε από 33 Ισραηλινούς άνδρες που σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο, τέσσερις από τους οποίους ήταν πολίτες και οι υπόλοιποι ήταν στρατιώτες Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, προκειμένου να διατηρηθούν στην κατάψυξη, για ενδεχόμενη μελλοντική τεκνοποίηση.

Οι χήρες ή οι οικογένειες που επιθυμούσαν να αφαιρέσουν το σπέρμα από τα σώματα του συζύγου ή του γιου τους μετά θάνατο έπρεπε να λάβουν δικαστική άδεια, αλλά αυτή η προϋπόθεση ακυρώθηκε προσωρινά λόγω του πολέμου.

Η Haaretz αναφέρει, «Το Υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα που εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, με τον στρατό και τα νοσοκομεία που περιλαμβάνουν τράπεζες σπέρματος, για να ενημερώσει τις οικογένειες για την επιλογή της απόσυρσης του σπέρματος το συντομότερο δυνατό, μετά το θάνατο συζύγου ή γιου».

Το σπέρμα πρέπει να ανακτηθεί εντός 24 ωρών από τον θάνατο, για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσής τους όταν αργότερα αποψυχθούν και χρησιμοποιηθούν για τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Ωστόσο, Ισραηλινοί ειδικοί λένε ότι το σπέρμα μπορεί να ανακτηθεί «ακόμη και αρκετές ημέρες μετά το θάνατο, ακόμη και όταν το σπέρμα δεν είναι πλέον σε θέση να κινηθεί».

Κατάψυξη ωαρίων μεταξύ της κατάλληλης ηλικίας και του ψυχολογικού και υλικού κόστους

Ο Γιουβάλ Όρ, επικεφαλής της μονάδας τεχνητής γονιμοποίησης στο Ιατρικό Κέντρο Kaplan στην πόλη Rehovot στο κεντρικό Ισραήλ , δήλωσε: «Ψάχνουμε για κινούμενο σπέρμα και το προτιμάμε, αλλά η έλλειψη κίνησης δεν σημαίνει ότι είναι νεκρά».

«Ξέρουμε πώς να τα μετακινήσουμε αφού αποψυχθούν», πρόσθεσε ο Όρ.

Sky News Arabia, IML Lebanon,

The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.