Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κ@τούρα και λίγο... Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απειλεί με πλήγματα εναντίον αμερικανικών αεροπλανοφόρων

  Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είπε ότι το Ισραήλ έχει την ευκαιρία να απελευθερώσει κρα...

 



Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είπε ότι το Ισραήλ έχει την ευκαιρία να απελευθερώσει κρατούμενους στη Γάζα μέσω διπλωματικών διαπραγματεύσεων, όπως δημοσιεύουν αραβικά μέσα ενημέρωσης.




Επέκρινε τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τες ως επίδειξη «ανοησίας και ανικανότητας».

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τροφοδοτούν τη σύγκρουση στη Γάζα, αποκαλώντας το Ισραήλ «εργαλείο τους».

Είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα ήταν μια «αποφασιστική μάχη» διαφορετική από προηγούμενες συγκρούσεις και τόνισε την ανάγκη για κοινή ευθύνη για ό,τι συμβαίνει.

Έκκληση στις ισλαμικές χώρες

Ο Νασράλα εξέφρασε δύο βασικούς στόχους στη σύγκρουση: τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και τη νίκη της Χαμάς.

Επιπλέον, ο Νασράλα κάλεσε τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες να συνεργαστούν για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ο «εχθρός» απειλεί τον Λίβανο ενώ «ο ίδιος αντιμετωπίζει δυσκολίες» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νασράλα είπε επίσης ότι η Χεζμπολάχ εισήλθε στη σύγκρουση στις 8 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου «πρωτοφανείς».

Επιβεβαίωσε τον θάνατο 57 μαχητών της Χεζμπολάχ και έδειξε ότι οι επιχειρήσεις της οργάνωσης εντείνονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Νασράλα, με αυτόν τον τρόπο αναγκάζουν το Ισραήλ να κρατήσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.



Ο Νασράλα απειλεί τους Αμερικανούς: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά (imLebanon)

Ο Νασράλα είπε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές στο μέτωπο του Λιβάνου. Είπε ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Σχολιάζοντας την ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή, ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ δεν τα φοβάται και δήλωσε την ετοιμότητά της να επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.