Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα από σήμερα Παρασκευή - Έκτακτη προειδοποίηση για καταιγίδες στην Αττική

  Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα παρατηρηθεί τις επόμενες ώρες με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή, τις ασυνήθιστα ...

 



Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού του καιρού θα παρατηρηθεί τις επόμενες ώρες με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή, τις ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες να υποχωρούν και τα έντονα φαινόμενα να επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 

Νωρίτερα η Εθνική Μεταωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ενώ καταιγίδες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους και την Αττική.

Η επέλαση της κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή και θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε Επτάνησα, Δυτική Πελοπόννησο και από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά ο κύριος όγκος των φαινομένων θα επηρεάσει την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική, Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες.

Το βράδυ οι καταιγίδες θα «σπάσουν» στα δύο με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά της χώρας, στο Αιγαίο και στα ανατολικά νησιωτικά. Στην Αττική θα υπάρξουν από το πρωί της Παρασκευής νεφώσεις και μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Δύο διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας από την Παρασκευή (10/11) έως τη Δευτέρα (13/11).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

- Οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

- Η επικράτηση νότιων και δυτικών ανέμων που κατά διαστήματα στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και θα προκαλούν σχετικά υψηλό κυματισμό.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ημέρα της επερχόμενης κακοκαιρίας, Παρασκευή, η πρώτη ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες έως το βράδυ θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου καθώς και στα νότια της Κρήτης. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.