Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Φόβοι για νέες εντάσεις στα Βαλκάνια

   Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, πιστεύει ότι η συμφωνία μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας είναι απαραίτητη γιατί, όπως λέει...

  



Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, πιστεύει ότι η συμφωνία μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας είναι απαραίτητη γιατί, όπως λέει, γίνονται ραγδαίες αλλαγές στη γεωπολιτική που δεν ευνοούν τα Βαλκάνια, σημειώνει η σερβική Kosovo Online.

Ο Οσμάνι λέει ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα προκλήσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

«Η κατάσταση της ασφάλειας στα Βαλκάνια εξακολουθεί να είναι προκλητική, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει εξέχουσα απειλή αποσταθεροποίησης. Αυτό βασίζεται στις αναλύσεις που έχουμε κάνει ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ως πρόεδρος του ΟΑΣΕ και στη βάση όλων των διμερών πληροφοριών που έχουμε. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι στα Βαλκάνια δεν περιμένουμε κάποια αποσταθεροποίηση που μπορεί να συμβεί, αλλά μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις και εντάσεις, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», λέει.

«Η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε πρόσφατα για το θέμα της ασφάλειας στα Βαλκάνια και τους πιθανούς κινδύνους, σύμφωνα με τον οποίο «η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο στα Βαλκάνια». Ο Οσμάνι λέει ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ένα επιπλέον μήνυμα τονίζοντας ότι τα μεγάλα θέματα πρέπει να κλείσουν γρήγορα.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, λέει ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη δυναμική για να τερματίσουν τις διαφορές και τονίζει ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση θα έβλαπτε τα μέρη στη διαδικασία, αλλά και ολόκληρη την περιοχή.

Ερωτηθείς για τα γεγονότα στην Μπάνισκα, ο Μπουγιάρ Οσμάνι λέει ότι αυτό που συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου απαιτεί προβληματισμό τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις χώρες της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστεί με μια διαφορετική δυναμική.

Όσο για το προσχέδιο του καταστατικού του ZSO (της κοινότητας των Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο), το οποίο έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι, χωρίς να σχολιάσει πολλά, ο Οσμάνι λέει ότι είναι θέμα εσωτερικής οργάνωσης του Κοσσυφοπεδίου.



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.