Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σίγουρος ότι δεν θα πάρει f-16 ο Ερντογάν ετοιμάζεται να ζητήσει Eurofighter από την Γερμανία αλλά δε θα πάρει ούτε αυτά!

     O Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι απίθανο να συμφωνήσει με το νέο αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει α...

    




O Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είναι απίθανο να συμφωνήσει με το νέο αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg αποκαλύπτοντας βεβαίως και την μύχια πρόθεση του -εν συγχύσει ευρισκομένου Τούρκου Προέδρου- κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία.



Ο Ερντογάν, αναφέρει το Bloomberg, πιθανότατα θα ζητήσει από τον Σολτς στη συνάντησή τους στο Βερολίνο την Παρασκευή να άρει την [σσ: ευρωπαϊκή] απαγόρευση στην πώληση των μαχητικών αεροσκαφών που χρειάζεται για να ανανεώσει την γηρασμένη αεροπορία του.

Αυτό υποστηρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα.

Σημειωτέον ότι η Γερμανία παράγει το Eurofighter σε κοινοπραξία με άλλες τρεις χώρες.

Ο Καγκελάριος δεν αναμένεται να συναινέσει, δήλωσαν Γερμανοί αξιωματούχοι, επικαλούμενοι τις διπλωματικές εντάσεις που έχει προκαλέσει η Τουρκία σχετικά με την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας (S-400), τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά κουρδικών δυνάμεων στη Συρία και την καθυστέρηση στην επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.