Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εδώ γελάμε... Τουρκική απαίτηση για F-16 στις ΗΠΑ… τα θέλουν αμέσως και... άνευ όρων!

     Στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στο αίτημα της Άγκυρας στις ΗΠΑ για τα F-16 αναφέρθηκε χθες ο υπουρ...

    




Στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και στο αίτημα της Άγκυρας στις ΗΠΑ για τα F-16 αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χακάν Φιντάν. Επιπλέον, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό. 



Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Αγκυρας – Ουάσιγκτον, ο Φιντάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η συνεργασία της Αμερικής με το PKK-YPG, η παρουσία της FETO στην Αμερική και οι μονομερείς κυρώσεις της είναι ασυμβίβαστες με το πνεύμα της συμμαχίας».

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Αμερική πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να διορθώσει τις λανθασμένες στάσεις της σε θέματα που επηρεάζουν άμεσα την εθνική μας ασφάλεια», είπε ο Φιντάν, τονίζοντας ότι, σε αυτό το πλαίσιο, η Άγκυρα έχει αυξήσει τις προσδοκίες της σε κάθε επίπεδο.

 «Το αίτημα για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό των F-16 θα οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, χωρίς όρους ή περιορισμούς», είπε σχετικά. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πολλά περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα όπου έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.