Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα πυραυλικής Rocketry του ΑΠΘ που έχει βάλει στόχο... την στρατόσφαιρα

   Με δύο σημαντικές διακρίσεις – την τρίτη θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και πρώτο βραβείο για την ομαδική της απόδοση- επέστρεψε στη Θε...

  



Με δύο σημαντικές διακρίσεις – την τρίτη θέση στην πανευρωπαϊκή κατάταξη και πρώτο βραβείο για την ομαδική της απόδοση- επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη η ομάδα πυραυλικής Rocketry, της Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT) του ΑΠΘ, διαπρέποντας σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς, τον διαγωνισμό EuRoC, που διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Πορτογαλική Διαστημική Υπηρεσία



Η Rocketry ήταν η μοναδική ομάδα ελληνικού πανεπιστημίου που εκπροσώπησε τη χώρα στον θεσμό (10-16/10/23), με τον τελευταίο πύραυλο που δημιούργησε, τον «Eclipse» (επισυνάπτεται βίντεο από την εκτόξευση του πυραύλου στον διαγωνισμό). Αρχικά περί τις 45 ομάδες από όλη την Ευρώπη υπέβαλαν φάκελλο συμμετοχής στη διοργάνωση, και μόνον 25 από αυτές έγιναν δεκτές, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του διαγωνισμού. Αλλά και από τις 25 ομάδες που προκρίθηκαν, μονάχα 20 ήταν εκείνες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, για να εκτοξεύσουν τον πύραυλο τους, που παρουσίασαν στην Κοστάνστια της περιφέρειας Σανταρέμ στην Πορτογαλία.

«Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε την εντυπωσιακή 3η θέση ανάμεσα σε 25 ευρωπαϊκές ομάδες, σηματοδοτώντας ένα σπουδαίο ορόσημο για την ομάδα μας! Αυτό το επίτευγμα αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσης, της ακατάπαυστης δουλειάς και των εξαιρετικών δεξιοτήτων των μελών της. Φέτος, λάβαμε επίσης το βραβείο "Team Award" του EuRoC. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει την ενότητά μας. Η ομάδα μας βραβεύτηκε επειδή είναι "εξαιρετικά οργανωμένη, αξιόπιστη και προετοιμασμένη σε όλες τις πτυχές του διαγωνισμού, είτε πρόκειται για παραδοτέα, επικοινωνία και λειτουργία". Μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλεία στον τομέα της μηχανικής», ανέφεραν τα μέλη της ομάδας με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Ήταν η τρίτη συμμετοχή που πέτυχε η ελληνική ομάδα στη διοργάνωση, από την πρώτη της συμμετοχή το 2021 όπου είχε καταλάβει την 16η θέση, σκαρφαλώνοντας πέρυσι στην 7η θέση, κατακτώντας φέτος την 3η και στοχεύοντας πλέον στην... στρατόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.