Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αθήνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν – Επί ποδός πάνω από 3.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

  Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρί...

 



Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί επιστρατεύονται για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας.

Έκτακτα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σύμφωνα με το MEGA.



Σημειώνεται πως θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτίρια της Αθήνας, όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ από αέρος, εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drones. Σε επιφυλακή θα είναι η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων», όπως η τουρκική πρεσβεία.

Παράλληλα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για όλη την αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου.

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν – Οι προετοιμασίες, η ατζέντα

Αθήνα και Άγκυρα σχεδιάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, με την ελληνική κυβέρνηση να θωρακίζει τη θετική συγκυρία, να αναδεικνύει τα ζητήματα στα οποία οι δύο πλευρές μπορούν να συγκλίνουν, αλλά και να επαναλαμβάνει ότι θέματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας δεν μπαίνουν σε κανενός είδους διαπραγμάτευση.

O Άκης Σκέρτσος υπουργός Επικρατείας τόνισε πως: «Έχουμε δρομολογήσει αυτή την σημαντική συνάντηση για να εντοπίσουμε και να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν με την Τουρκία και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Οι διαφορές μας είναι υπαρκτές είναι συγκεκριμένες είναι γνωστές δεν θα επιμείνουμε όμως σε αυτές. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να χτίσουμε ξανά σχέσεις εμπιστοσύνης με την τουρκική ηγεσία. Οτιδήποτε επιπλέον προκύψει είναι καλό να έρθει».

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε σχετικά πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.