Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς στο δικαστήριο: Δικάζομαι μόνο επειδή είμαι Κούρδος!

  Διεξήχθη η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία δικάζεται ο πρώην Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς ...

 



Διεξήχθη η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία δικάζεται ο πρώην Συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς για προσβολή της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, των δικαστικών οργάνων, του στρατού ή των δυνάμεων ασφαλείας.



Ο Ντεμιρτάς, ο οποίος παρακολούθησε την ακρόαση μέσω του Συστήματος πληροφοριών ήχου και εικόνας- SEGBİS, είπε,

«Είμαι Κούρδος, είμαι Κούρδος πολιτικός, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δικάζομαι. Αν ήμουν Τούρκος ρατσιστής, δεν θα με υπέβαλλαν σε καμία έρευνα. Αυτό είμαι, δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα λόγια μου», δήλωσε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Ο Ντεμιρτάς παρέστη στην ακροαματική διαδικασία στο 14ο Πρωτοδικείο Κακουργημάτων της Αδριανούπολης, όπου ήταν φυλακισμένος.

Αναβλήθηκε η διαδικασία

Δικηγόροι και ορισμένα μέλη του κόμματος ήταν επίσης παρόντες στην εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία συνδυάστηκαν 10 φάκελοι με το σκεπτικό ότι ο Ντεμιρτάς «προσέβαλε δημόσια την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, τα δικαστικά όργανα, το στρατό ή την αστυνομία» σε ομιλίες, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Στην αίθουσα βρίσκονταν 25 δικηγόροι για να υπερασπιστούν τον Ντεμιρτάς. Οι δικηγόροι έκαναν υπεράσπιση επί της ουσίας.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς υποστήριξε ότι στο κατηγορητήριο δεν περιλήφθηκε κανένα στοιχείο υπέρ του. Απαιτώντας να διευρυνθεί η δίωξη, ο Ντεμιρτάς ζήτησε να συγκεντρωθούν στοιχεία υπέρ του. Ο δικαστής, που άκουσε και τους δικηγόρους, ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.