Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερντογάν: Πόσο είναι το κόστος μιας 5μελούς οικογένειας που πίνει μόνο τσάι και τρώει κουλούρια για ένα μήνα…

  Το κουλούρι, που κάποτε τάιζε τους φτωχούς, έχει γίνει πλέον πολυτέλεια. Το κουλούρι έφθασε στην Άγκυρα να πωλείται στις 15 λίρες, ξεπερν...

 



Το κουλούρι, που κάποτε τάιζε τους φτωχούς, έχει γίνει πλέον πολυτέλεια. Το κουλούρι έφθασε στην Άγκυρα να πωλείται στις 15 λίρες, ξεπερνώντας το ψωμί.

Η τρέχουσα κατάσταση έφερε στο νου το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της χώρας και Πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την τότε πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ για τον «λογαριασμό της στο τσάι» ​​καθώς έκανε πολιτική στο Κόμμα Ευημερίας το 1993.



Ο λογαριασμός τσαγιού – κουλούρι που πωλείται το 22ο έτος της διακυβέρνησης του Ερντογάν φτάνει τις 11 χιλιάδες 250 λίρες για μια 5μελή οικογένεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sözcü , το 2002, όταν το AKP ήρθε στην εξουσία, ένα κουλούρι είχε 0,2 TL και ένα ποτήρι τσάι κόστιζε 0,1 TL.

Όταν εισήχθη το σύστημα της Προεδρικής Κυβέρνησης στις 10 Ιουλίου 2018, η τιμή του simit ήταν 1,25 TL και η τιμή του τσαγιού ήταν 2,5 TL. Η αύξηση τιμής ρεκόρ στο simit έφερε στο νου τον «λογαριασμό τσάι-simit» του Προέδρου Ερντογάν.

Ενώ ο Ερντογάν έκανε πολιτική στο Κόμμα Ευημερίας το 1993, επέκρινε την τότε πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ για τον «υπολογισμό του τσαγιού και του κουλούρι» και είπε: «Αυτή η σκληρή διοίκηση δεν αξίζει ούτε ένα φλιτζάνι τσάι και ένα κουλούρι για αυτό το αγαπημένο έθνος. Και έκανε έναν υπολογισμό για το τσάι και το κουλούρι, λέγοντας:

«Αυτός ο αδερφός σου έχει πάντα λογαριασμό. Πόσο κοστίζει ένα φλιτζάνι τσάι; Πόσο είναι ένα simit; Έχεις τρία παιδιά, αυτή έχει τέσσερα, εσύ πέντε. Κοίτα, δεν θα φας τίποτα άλλο εκτός από τσάι και κουλούρι. Ο μήνας έχει 30 ημέρες. Τι γίνεται; Ποιος θα πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού; Ποιος θα πληρώσει το ρεύμα και το νερό; Ποιος θα πληρώσει τα σχολικά έξοδα του παιδιού; Ρωτάω; Αυτή η σκληρή διοίκηση δεν θεωρεί ότι αυτό το αγαπημένο έθνος αξίζει ούτε ένα φλιτζάνι τσάι και ένα κουλούρι. Πώς θα πάτε μετά από αυτά;

Ο λογαριασμός τσαγιού- κουλούρι που πωλείται το 22ο έτος της διακυβέρνησης του Ερντογάν φτάνει τις 11 χιλιάδες 250 λίρες για μια 5μελή οικογένεια. Ένα ποτήρι τσάι κοστίζει 10 TL και ένα κουλούρι κοστίζει 15 TL.

Το να φας ένα κουλούρι και να πίνεις ένα ποτήρι τσάι σε ένα γεύμα κοστίζει 25 λίρες. Για μια πενταμελή οικογένεια, ένα γεύμα κοστίζει 125 λίρες και η ημερήσια δαπάνη για σιμίτη και τσάι για τρία γεύματα φτάνει τις 375 λίρες. Σύμφωνα με αυτόν τον υπολογισμό, ένας πολίτης με κατώτατο μισθό 17 χιλιάδες 2 λίρες μένει με 5 χιλιάδες 572 λίρες…, συνοψίζει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.