Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προειδοποίηση ακόμη και για πιο ισχυρούς σεισμούς τις επόμενες μέρες από Ιάπωνα αξιωματούχο: «Βράζει εδώ και τρία χρόνια η περιοχή που έδωσε τα 7,6 Ρίχτερ»

   Ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την κεντρική Ιαπωνία την πρώτη μέρα του 2024, έχει σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα, κατέστρεψε άγνω...

  



Ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την κεντρική Ιαπωνία την πρώτη μέρα του 2024, έχει σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα, κατέστρεψε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό κτιρίων, προκάλεσε την διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια και ανάγκασε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους σε ορισμένες παράκτιες περιοχές να αναζητήσουν καταφύγιο σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο.



Μάλιστα ο αξιωματούχος της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (JMA – αρμόδιας και για τα σεισμικά φαινόμενα) Τοσιχίρο Σιμογιάμα δηλώνει, σύμφωνα με το Reuters, ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να σημειωθούν πιο ισχυροί σεισμοί στην περιοχή, όπου η σεισμική δραστηριότητα βράζει για περισσότερα από τρία χρόνια.

Επίσης, όπως μεταδίδει το BBC, αξιωματούχος της JMA προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή υψόμετρα και μακριά από τις ακτές λέγοντας ότι εξακολουθούν να καταγράφονται τσουνάμι

Ο σεισμός με μέγεθος 7,6 Ρίχτερ προκάλεσε κύματα περίπου 1 μέτρου κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ιαπωνίας και της γειτονικής Νότιας Κορέας , με τις αρχές να λένε ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν μεγαλύτερα κύματα.









Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) εξέδωσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι στους νομούς Ισικάουα, Νιιγκάτα και Τογιάμα.


Μια μεγάλη προειδοποίηση για τσουνάμι – η πρώτη μετά τον σεισμό του Μαρτίου 2011 και το τσουνάμι που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία – εκδόθηκε για την Ishikawa, αλλά αργότερα υποβαθμίστηκε και τελικά περιορίστηκε σε προειδοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αναμένονται κύματα ύψους έως και 1 μέτρου.Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα εξέδωσαν επίσης προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε ορισμένες περιοχές.

Σπίτια καταστράφηκαν, ξέσπασαν πυρκαγιές και στάλθηκε στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Yoshimasa Hayashi.


Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida είπε στους δημοσιογράφους ότι έδωσε εντολή στις ομάδες έρευνας και διάσωσης να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν ζωές, παρόλο που η πρόσβαση στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό ήταν δύσκολη λόγω αποκλεισμένων δρόμων.

Πιο ισχυροί σεισμοί στην περιοχή, όπου η σεισμική δραστηριότητα βράζει για περισσότερα από τρία χρόνια, θα μπορούσαν να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος της JMA, Toshihiro Shimoyama.Η κυβέρνηση είπε ότι από το βράδυ της Δευτέρας έδωσε εντολή σε περισσότερους από 97.000 ανθρώπους σε εννέα νομούς στη δυτική ακτή του κύριου νησιού Χονσού της Ιαπωνίας να απομακρυνθούν.

Σε σχόλια στον Τύπο λίγο μετά το χτύπημα του σεισμού, η Kishida προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους να προετοιμαστούν για περισσότερες καταστροφές.

«Προτρέπω τους ανθρώπους σε περιοχές όπου αναμένεται τα τσουνάμι να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό», είπε ο Κισίντα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.